Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Slavnosti svobody v Plzni

PLZEŇ - Plzeňští policisté budou v následujících dnech v souvislosti s velkolepými oslavami osvobození Plzně dohlížet na veřejný pořádek a na plynulost a bezpečnost v silničním provozu. 

Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s tradičními oslavami osvobození Plzně, které se uskuteční ve dnech 5. až 8. května 2022 v různých částech Plzně, rozsáhlé bezpečnostní opatření preventivního charakteru, do kterého budou nasazeny desítky policistů. Jeho cílem je zajištění veřejného pořádku nejen na všech místech konání akcí, ale i v jejich okolí. Policisté budou tak ve zvýšené míře dohlížet i na ostatní části krajského města a monitorovat silnice v jeho okolí. Na veřejný pořádek a bezpečnost občanů budou především dohlížet policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování, policisté pořádkové, zásahové jednotky, cizinecké police, policisté antikonfliktního týmu, oddělení služební kynologie se speciálně vycvičenými psy a v neposlední řadě dopravní policisté, kteří budou dohlížet nejen nad bezpečností a plynulostí provozu na silnicích celého města a na bezproblémový průjezd vozidel CONVOJ OF LIBERTY. Dopravní policisté budou v případě potřeby řídit provoz a na vzniklou situaci v silničním provozu jsou připraveni adekvátně zareagovat.

V případě průjezdu historických vozidel městem budou policisté přítomni po celé trase, přičemž budou dohlížet na bezproblémový průjezd vozidel, která se budou v tomto případě řídit zákonem o provozu na pozemních komunikacích bez výjimek.

Policisté budou mimo to dohlížet i na bezpečí občanů a návštěvníků města a jejich majetku a působit preventivně zejména v oblasti majetkové trestné činnosti, neboť takové akce lákají kapsáře a zloděje, kteří se specializují na krádeže věcí z aut. Z tohoto důvodu ve vozidle neponechávejte viditelně odložené věci, byť nepatrné hodnoty, které mohou přilákat pachatele.

Určité zákonitosti budou muset dodržovat také účastníci oslav, kteří budou mít v držení střelné zbraně a střelivo. Tyto osoby budou muset dodržovat zákon o střelných zbraních s střelivu, který upravuje tuto problematiku. Policisté z Odboru služby pro zbraně a bezpečnostní materiál budou provádět výkon kontroly u účastníků oslav po celou dobu jejich konání.

Na oslavy jistě zamíří i ti nejmenší, proto upozorňujeme návštěvníky, aby měli děti, které přichází s nimi na oslavy, pod dohledem. Z důvodů předpokládaného většího pohybu dětí na oslavách, žádáme řidiče, aby byli ohleduplní a předvídaví nejen k dětem, ale i ke všem účastníkům oslav.

Vzhledem k tomu, že si oslavy vyžádaly určitá omezení v dopravě a současně vzhledem k tomu, že se očekává intenzivnější provoz na pozemních komunikacích, žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby dbali na dodržování dopravního značení, respektovali pokyny policistů a dbali na vlastní bezpečnost. Stejně tak v maximální možné míře chránili svůj majetek a měli své osobní věci pod kontrolou.

nprap. Veronika Hokrová
2. května 2022

vytisknout  e-mailem