Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Slavnosti svobody 2024

PLZEŇ – Plzeňští policisté budou v následujících dnech v souvislosti s oslavami osvobození Plzně dohlížet na veřejný pořádek a na plynulost a bezpečnost silničního provozu. 

Ve dnech 3. až 6. května 2024 proběhne na území našeho krajského města tradiční kulturně společenská akce „Slavnosti svobody Plzeň 2024“. Oslavy osvobození Plzně americkou armádou jsou rozděleny na několik na sebe navazujících akcí, které se uskuteční převážně v historickém jádru města a v dalších lokalitách.

Policisté budou ve spolupráci se strážníky městské policie a dalšími složkami ve zvýšené míře dohlížet na zajištění klidného průběhu této slavnostní akce. Zaměří se na zajištění klidu a veřejného pořádku a na bezpečnost a plynulost silničního provozu. V případě průjezdu historických vozidel městem Plzní budou policisté společně se strážníky přítomni po celé trase.

V rámci oslav dojde také k řadě dopravních omezení.  S ohledem na větší počet parkujících vozidel, žádáme občany i návštěvníky Plzně, aby dbali na dodržování dopravního značení, respektovali pokyny policistů a byli ohleduplní vůči ostatním účastníkům silničního provozu.  

V souvislosti se zasedáním vlády, kdy byla přijata preventivní bezpečnostní opatření v souvislosti s platným prvním stupněm ohrožení terorismem, se mohou občané také v rámci „Slavností svobody Plzeň 2024“ setkat s policisty vybavenými balistickou ochranou a dlouhými zbraněmi. Jejich působení v takové výstroji a výzbroji je ryze preventivním bezpečnostním opatřením.

Policisté dělají maximum pro bezpečí našich občanů a v případě potřeby se na nás neváhejte obrátit.

por. Michaela Raindlová
3. května 2024

vytisknout  e-mailem