Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PLZEŇ-VENKOV - Na teritoriu Územního odboru Plzeň-venkov proběhla dopravně bezpečnostní akce "Řídím, piju nealko pivo".  

         Policisté z Územního odboru Plzeň-venkov se zapojili do celorepublikového projektu "ŘÍDÍM - PIJU NEALKO PIVO", který proběhl ve spolupráci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven.
Na našem teritoriu akce proběhla dnes 24. července 2013 na silnici I/20 při výjezdu z Plzně na Karlovy Vary u obce Nevřeň. V době od 8:00 do 10:00 hodin se na tomto místě řidiči mohli potkat s dopravními policisty, policejní mluvčí a zástupkyní Českého svazu pivovarů a sladoven.
         Policisté na stanovištích upozorňují motoristy, že se nemusejí vzdávat svého oblíbeného moku a přesto neporuší zákon. Řidiči mohou využít alternativy, která je pro všechny účastníky silničního provozu z hlediska bezpečnosti velmi vhodná. Existuje totiž možnost v podobě nealkoholického piva. V případě, že kontrola řidičů proběhne ze strany policistů bez výhrad, obdrží vzorní motoristé od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven pozornost v podobě nealkoholického piva a alkotestu.
         Policisté během akce zkontrolovali 24 řidičů. Ani jeden z kontrolovaných řidičů se nedopustil žádného prohřešku ani neřídil svůj vůz pod vlivem alkoholu.  
 
nprap. Ivana Telekešová, DiS.
24. července 2013
        

vytisknout  e-mailem