Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídím, piju nealko pivo

PLZEŇSKÝ KRAJ - V období letních prázdnin proběhne série dopravně preventivních akcí, které jsou zaměřeny na problematiku alkoholu v silničním provozu. 

  1. Informace k dopravně preventivní akci
  2. Výslednost dopravně preventivní akce

V době letních prázdnin se na území Plzeňského kraje bude pořádat hned několik dopravně preventivních akcí s názvem „Řídím, piju nealko pivo. “ Pro řidiče motorových vozidel je již tato akce známá tím, že na vytipovaných místech našeho regionu budou opět potkávat dopravní policisty společně s promotéry Českého svazu pivovarů a sladoven, kteří budou mít na sobě modré vesty a řidičům rozdávat nealkoholická piva. Cílem tohoto celorepublikového projektu je upozornit na problematiku alkoholu v silničním provozu. Bohužel ze statistických dat vyplývá, že dopravních nehod, při kterých hraje svou roli právě alkohol, v Plzeňském kraji stále přibývá. Následky těchto událostí v silničním provozu mohou být tragické. Za prvních pět měsíců tohoto roku evidují dopravní policisté na území Plzeňského kraje celkem 1 396 dopravních nehod, při kterých byl v 114 případech zjištěn alkohol, přičemž nejčastěji se naměřená hodnota pohybovala v rozmezí od 1,5 promile a více (70 případů).

Tato dopravně preventivní akce bude v prázdninových měsících odstartována dnes na jižním Plzeňsku, kde bude probíhat od 14. -16. hodin a na území Plzeňského kraje bude následně zrealizována ještě 8x. Dopravní policisté se při silničních kontrolách budou kromě zjišťování přítomnosti alkoholu v dechu řidičů zaměřovat i na dodržování dalších ustanovení, která vyplývají ze zákona o provozu na pozemních komunikacích.  Pokud bude u řidiče provedena dechová zkouška na přítomnost alkoholu s negativním výsledkem, získá od promotérky Českého svazu pivovarů a sladoven nealkoholické pivo, dárkové předměty – např. reflexní prvky pak budou řidiči získávat i od BESIPu, jehož krajský koordinátor se na těchto akcích bude rovněž účastnit.

por. Mgr. Pavla Burešová
3. července 2017

vytisknout  e-mailem