Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídili pod vlivem

Před jízdou se posilnili 

 Během uplynulého prodlouženého víkendu zjistili plzeňští policisté tři případy řidičů, kteří před jízdou požili alkohol.
 První případ zjistili v pátek, když v Plzni na Slovanech kontrolovali osobní motorové vozidlo značky Opel. Řidič byl dvaatřicetiletý muž ze severního Plzeňska. Během kontroly strážci zákona pojali podezření, že řidič je opilý. Přístroj mu naměřil hodnotu 1,72 promile alkoholu v dechu. Následně se podrobil lékařskému vyšetření a pak jej eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Druhý den si od policistů z obvodního oddělení Plzeň – Slovany vyslechl podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
Slovanští policisté šetří další případ jízdy pod vlivem alkoholu. Třiadvacetiletého muže z Plzně kontrolovali jako řidiče osobního vozidla značky Škoda Forman v Plzni. Dechovou zkouškou u něho byla zjištěna hladina alkoholu v dechu 1,50 promile. Po lékařském vyšetření jej policisté převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Také on si vyslechl sdělení podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 Policisté z obvodního oddělení Plzeň – střed prošetřují od soboty případ devatenáctiletého řidiče z jižního Plzeňska. Ten řídil v centru města osobní automobil značky Škoda Felicia. Během silniční kontroly jej strážci zákona vyzvali k podrobení se dechové zkoušky. Přístroj mu naměřil 1,29 promile alkoholu v dechu. Pak se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz.
 
 

vytisknout  e-mailem