Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči dodržovali pitný režim, pili ale alkohol!

PLZEŇSKÝ KRAJ - O víkendu zrealizovali policisté na Plzeňsku dopravně bezpečnostní akci. 

     Na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a návykových látek řidiči před jízdou, nebo v jejím průběhu se zaměřili policisté Plzeňského kraje během uplynulého víkendu.
     Dopravně bezpečnostní akce se účastnilo celkem 185 policistů dopravní a pořádkové služby z jednotlivých územních odborů a městského ředitelství. Na území našeho kraje bylo během stanovené doby zkontrolováno celkem 1072 vozidel. Při kontrolách policisté zjistili 213 přestupků v dopravě. Ve 198 případech je vyřešili na místě uložením blokové pokuty (celková výše uložených pokut činila částku přesahující 84 tisíc korun). Nejčastěji se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla (53x), překročení stanovených limitů rychlosti jízdy (29x) a nepoužití bezpečnostních pásů (19x).
     Odhaleni však byli i řidiči, kteří usedli za volant po požití alkoholického nápoje, nebo užití jiné návykové látky. U šesti řidičů totiž byla provedená dechová zkouška na zjištění přítomnosti alkoholu pozitivní, provedený test na zjištění přítomnosti drog byl pozitivní u třech řidičů. Nejvíce „ovlivněných“ motoristů cestovalo na Klatovsku (3x pod vlivem alkoholu), na Rokycansku byli odhaleni dva řidiči pod vlivem drog, v Plzni pak jeden řidič pod vlivem alkoholu a jeden řidič pod vlivem drog a na Tachovsku se „projížděl“ jeden řidič pod vlivem alkoholu, stejně jako na Plzni – venkovu. Jejich jednání bude nyní řešit správní orgán a ve dvou případech i soud, jelikož naměřené hodnoty alkoholu jímž byli v době řízení ovlivněni, přesáhla hranici jedné promile a jsou proto podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
por. Bc. Jana Tomková
9.6.2014

vytisknout  e-mailem