Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a zákony

Řídil s 2,61 promile alkoholu 

       U obce Rozsedly v sobotu 16. října 010 v 10.30 hodin řídil 25 letý muž ze Sušicka vozidlo zn. Avia a při projíždění levotočivé zatáčky na mokré vozovce dostal s vozidlem smyk a vyjel vpravo , kde vozidlo narazilo do oplocení a převrátilo se na levý bok. Při prošetřování příčiny dopravní nehody se řidič podrobil dechové zkoušce a alkoholtester zjistil 0,65 a opakovanou zkouškou 0,55 promile alkoholu. Ke zranění osob nedošlo. Policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. Celková škoda činí 35 000 Kč.
     V sobotu 16. října 2010 v 15.30 hodin byl v Horažďovicích kontrolován řidič 56 letý muž ze Strakonicka, který řídil osobní automobil zn. Škoda Felicia po ulici Komenského. Šetřením policie bylo zjištěno, že pole rozsudku Okresního soudu ve Strakonicích má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce března letošního roku do měsíce září 2014 a podle dalšího rozsudku do měsíce dubna 2011. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
      K další dopravní nehodě došlo v sobotu ve 20.15 hodin u obce Týnec ve směru od Horažďovic na Sušici. Řidič 47 letý muž z Horažďovicka řídil osobní automobil zn. Škoda Octavia a před odbočkou na obec Týnec na přímém úseku komunikace vyjel vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a čelně s vozidlem narazil do stromu. Ke zranění osob nedošlo. Řidič se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,31 a opakovaně 2,61 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Škoda činí 85 000 Kč. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Ladmanová Dana
18.10.2010
 

vytisknout  e-mailem