Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a návykové látky

Řídil s 3,04 promile alkoholu 

       V Plánici byl v pátek 14. ledna 2011 v 9.50 hodin kontrolován hlídkou policie řidič 27 letý muž z Klatovska, který řídil osobní automobil zn. VW Golf. Muž byl policisty vyzván k provedení dechové zkoušky zda před jízdou neužil alkoholické nápoje, se kterou souhlasil a tato byla negativní. Dále byl vyzván k provedení testu na užití návykových látek a tento byl pozitivní. Podrobil se lékařskému vyšetření i odběru krve a moči. Muž je podezřelý ze spáchání přestupku.
     V Klatovech na ulici Plzeňské byl v sobotu 15. ledna 2011 ve 4.20 hodin kontrolován řidič 24 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia. Podrobil se dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 1,68 a opakovanou zkouškou 1,65 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
     V Nýrsku na ulici Palackého v neděli 16. ledna letošního roku ve 21.15 hodin řídil 49 letý muž z Klatovska vozidlo zn. VW  a při projíždění pravotočivé zatáčky vjel do protisměru, kde čelně narazil do telefonního rozvaděče a z místa nehody ujel ke svému bydlišti. Na místo přijela hlídka policie a u odstaveného vozidla policisté našli na zemi ležet uvedeného řidiče. Muž se podrobil dechové zkoušce a alkoholtester naměřil 2,78 a opakovanou zkouškou 3,04 promile alkoholu. Řidič souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve. Výše škody činí 60 000 Kč. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
nprap. Ladmanová Dana
17.1.2011
 

vytisknout  e-mailem