Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidiči a kontroly policistů

Řídil s 2,71 promile alkoholu 

     V pátek 26. února 2010 ve 21.35 hodin byl hlídkou policie kontrolován v Nýrsku na ulici Klostermannova řidič 19 letý muž z Klatovska, který řídil vozidlo zn. Fiat. Muž se podrobil testu na užití návykových látek a tento byl pozitivní na látku konopí. Muž souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve a moči. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz. Mladík je podezřelý ze spáchání přestupku, který bude předán na městský úřad k dalšímu opatření.
     V sobotu 27. února 2010 ve 21.45 hodin byl u obce Běšiny část Hořákov kontrolován řidič 45 letý muž z obce u Klatov, který řídil vozidlo zn. Škoda Felicia ve směru od Klatov na Železnou Rudu. Šetřením policie bylo zjištěno, že podle rozhodnutí městského úřadu má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce října 2008 na dobu dvou let. Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
     Další řidič byl kontrolován hlídkou policie v Kašperských Horách v sobotu 27. února 2010 ve 23.25 hodin. Muž ve věku 43 let z Chomutova řídil vozidlo zn. Škoda Felicia z obce Nezdice do Kašperkých Hor a zpět a při zpáteční jízdě kličkoval s vozidlem po komunikaci. Policisté řidiče s vozidlem následovali  a přibližně 500 m za městem po projetí levotočivé zatáčky řidič sjel s vozidlem do příkopu. Řidič byl vyzván k provedení dechové zkoušky a alkoholtester zjistil 2,71 promile alkoholu a odmítl lékařské vyšetření a odběr krve.
     Ve Velharticích byl v neděli 28. února 2010 ve 21.40 hodin kontrolován řidič 31 letý muž ze Sušicka, který řídil vozidlo zn. Peugeot. Provedenou dechovou zkouškou alkoholtester zjistil 2,10 promile alkoholu, souhlasil s lékařským vyšetřením a odběrem krve.
V uvedených dvou případech jsou muži podezřelí ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.    

vytisknout  e-mailem