Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řidič dopravní nehody nedýchal přes 3,60 promile

BŘEZÍ – Opilého řidiče, který způsobil dopravní nehodu a z místa ujel, vypátrali domažličtí dopravní policisté do několika minut. Nadýchal přes 3,60 promile. 

Dne 25. srpna 2022 v ranních hodinách vyjížděli policisté z dopravního inspektorátu Domažlice k dopravní nehodě, ke které došlo na pozemní komunikaci I. třídy č. 26 v obci Březí.

Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda při projíždění obcí najel levou stranou vozidla na středový ostrůvek, kde narazil do svislé dopravní značky "Přikázaný směr objíždění vpravo" a poškodil na vozidle levé přední a levé zadní kolo. Po dopravní nehodě dotyčný muž nezastavil a s vozidlem po prázdných pneumatikách dojel do nedaleké obce, kde ho během několika mála minut vypátrala policejní hlídka z dopravního inspektorátu Domažlice. Řidič se následně podrobil odbornému měření ke zjištění, zda není ovlivněn alkoholem, které bylo provedeno ověřeným přístrojem. První dechová zkouška u muže prokázala pozitivní výsledek, a to přes 3,60 promile, při druhé dechové zkoušce se na displeji přístroje ukázala hodnota 3,36 promile. Řidič s naměřenými hodnotami souhlasil a uvedl, že před jízdou vypil 0,25 l vodky. Na výzvu policisty se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve.

Při nehodě nedošlo k žádnému zranění. Na osobním vozidle byla dopravní nehodou vyčíslena škoda na částku 50 tisíc korun a na svislé dopravní značce pak ve výši 2 tisíce korun. Nehodou se nadále zabývají domažličtí dopravní policisté. 

nprap. Barbora Šmaterová, Dis.

26. srpna 2022

Odkazy do noveho okna

DN Březí 1

DN Březí 1 

Detailní náhled

DN Březí 2

DN Březí 2 

Detailní náhled

DN Březí 3

DN Březí 3 

Detailní náhled

DN Březí 4

DN Březí 4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem