Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

„RALLY BOHEMIA 2019“

KRAJ – Upozornění pro návštěvníky a řidiče. V Libereckém kraji se o víkendu uskuteční 46. ročník „Rally Bohemia“. 

Ve dnech 13. – 14. července proběhne v katastru Krajského ředitelství policie Libereckého kraje další z tradičních okruhů automobilových závodů, zařazený do prestižního podniku Mistrovství České republiky v rally, 46. ročník mezinárodní automobilové soutěže „Rally Bohemia 2019“.

Jako i v předchozích letech i nyní očekáváme vysoké počty motoristických nadšenců a fanoušků, kteří si nenechají ujít pohled na náročné rychlostní zkoušky a jejich zdolávání silnými vozy či spousty dalších nezapomenutelných zážitků, které tento sport skýtá. Spolu s tím jsou však spojeny také dopravní uzavírky a omezení, vysoké počty automobilů v provozu na pozemních komunikacích, zejména pak při přejezdech k jednotlivým rychlostním zkouškám či při přejezdu samotných rallyových vozů a jejich servisních a doprovodných vozidel, ale také počty diváků.
V této souvislosti přijalo i Krajské ředitelství policie Liberecké kraje bezpečnostní opatření, které má za cíl zvýšení bezpečnosti v provozu na pozemních komunikacích, bezpečnosti v oblasti veřejného pořádku a bezpečnosti diváků. Především v exponovaných úsecích, v nichž lze předpokládat jistá dopravní rizika, budou přítomni policisté jednotlivých Dopravních inspektorátů Územních odborů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje a Oddělení silničního dohledu. Policisté budou mimo jiné dohlížet na řízení provozu a zajišťovat průjezdnost komunikací a dohlížet na dodržování uzavírek a dopravních omezení.

Mezi dopravně nejexponovanější místa můžeme zařadit úseky silnice první třídy číslo 10 u obce Loužnice ve směru na Malou Skálu až k hranicím okresu Jablonec nad Nisou. Dále pak úseky komunikací v Železném Brodu a v jeho okolí či komunikace první třídy číslo 65 v úseku odbočky na Rychnov u Jablonce nad Nisou ve směru od silnice první třídy číslo 35. V posledním ze zmíněných úseků by řidiči měli vzít na vědomí existenci dopravních omezení spojených s opravami komunikace. Více se můžete dočíst zde.
Další omezení v dopravě budou realizována v úsecích rychlostních zkoušek závodu, kde bude provoz zcela uzavřen a pochopitelně také v místech, kam a odkud se rallyová vozidla na tyto rychlostní zkoušky budou přesouvat. Výčet rychlostních zkoušek naleznete zde.

Žádáme a upozorňujeme nejen návštěvníky Rally Bohemia 2019, ale i ostatní účastníky silničního provozu, aby dbali zvýšené opatrnosti, byli tolerantní a především, aby se řídili dopravními předpisy, pokyny policistů, a aby vzali na zřetel plánovaná omezení a uzavírky.

10. července 2019
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem