Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

První sníh zaskočil řidiče

DOMAŽLICKO – Během hodiny došlo k šesti dopravním nehodám. Dvě dopravní nehody se neobešly bez zranění. Havaroval i autobus. 

     První sníh na Domažlicku s sebou přinesl i dopravní komplikace. Během hodiny došlo k šesti dopravním nehodám. Při dvou dopravních nehodách došlo ke zranění řidičů, havaroval i autobusu. K dopravní nehodě na silnici II. třídy č. 195 mezi obcemi Nový Kramolín a Vlkanov došlo dne 13. prosince 2019 v 12:52 hodin. Jednadvacetiletá řidička osobního automobilu Fiat Punto jela od Nového Kramolína na Vlkanov. Nepřizpůsobila rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám a jiným okolnostem, které je možné předvídat. Při jízdě z mírného kopce dostala na zasněžené vozovce s vozidlem smyk. Vjela do protisměru, kde vyjela mimo pozemní komunikaci do silničního příkopu. Při dopravní nehodě došlo ke zranění řidičky, byla proto převezena do nemocnice k ošetření. Dechová zkouška vyloučila u řidičky požití alkoholu před jízdou. Škoda na vozidle Fiat byla vyčíslena na 20 tisíc korun.
     V 13:30 hodin došlo k dopravní nehodě na silnici I. třídy č. 22 mezi obcemi Libkov a Nová Víska. Padesátiletý řidič osobního automobilu Hyundai jel od Libkova na Novou Vísku.  Rovněž nepřizpůsobil rychlost a po projetí levotočivé zatáčky dostal na zasněžené vozovce s vozidlem smyk. Vjel do pravého silničního příkopu, kde se s vozidlem převrátil na střechu. Při nehodě řidič utrpěl zranění. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 40 tisíc korun.
     V 14:05 hodin havaroval na silnici II. třídy č. 193 mezi obcemi Domažlice a Horšovský autobus. Osmatřicetiletý řidič autobusu Karosa jel od Domažlic na Horšovský Týn, při sjíždění kopce dostal na zasněžené vozovce s autobusem smyk a vjel do pravého silničního příkopu. Dopravní nehoda se obešla bez zranění osob. Škoda na autobusu byla vyčíslena na 8 tisíc korun.

por. Mgr. Dagmar Brožová
16. prosince 2019

vytisknout  e-mailem