Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Projekt společných hlídek se zahraničními policisty končí

V Plzeňském kraji si kolegové ze zahraničí převzali medaile za svoji práci 

Od května tohoto roku i v Plzeňském kraji působili policisté z Bulharska (4policisté), Polska (2 policisté) a Rumunska (4 policisté) ve společných hlídkách s našimi kolegy.  Cílem projektu byla zejména ochrana veřejného pořádku, předcházení přestupkové a trestné činnosti s cílem zvýšit pocit bezpečí občanů žijících v Plzeňském kraji převážně v okolí průmyslových oblastí.

Policisté provedli přibližně 200 společných hlídek a jejich výkon služby byl formou pěších hlídek  situován do míst, kde se pohybují cizinci, například průmyslové zóny, centra měst či ubytovny.   Hlídky prováděly kontroly nejen ve velkých městech, ale i v menších obcích, dle místní znalosti policistů. Nejčastěji se policisté pohybovali v okolí průmyslových zón v Plzni, v Tachově, Boru u Tachova, Holýšově či Stříbře.

Zahraniční kolegové kromě výkonu služby pomáhali a usnadňovali komunikaci se zahraničními pracovníky, informovali cizince o důvodech a průběhu prováděných úkonů či jim radili i v různých krizových situacích a zodpovídali i nejrůznější dotazy ze strany svých krajanů. Během svého působení byli policisté nasazování i do různých bezpečnostních opatření na sportovní či kulturní utkání a účastnili se i cvičení pořádkových jednotek.

Obyvatelé našeho kraje i cizinci reagovali na společné hlídky pozitivně, ocenili snahu o zvýšení bezpečí občanů a při vyřizování přestupků páchaných cizinci měla účast zahraničních kolegů zklidňující efekt. Policisté si chválili možnost výměny informací o výkonu služby v různých zemích.

Ředitel plk. Pavel Krákora předal zahraničním kolegům medaili útvaru Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje a poděkoval jim za jejich maximální nasazení při výkonu služby. Po slavnostním aktu uvedl: „ Projekt hodnotíme velmi kladně. Pokud by pokračoval, policisty z jiných zemí v našem kraji určitě rádi přivítáme. S ohledem na složení cizinců pracujících v průmyslových zónách bychom rádi spolupracovali i se slovenskými kolegy.“

30. července 2019
mjr. Ing. Martina Korandová

Odkazy do noveho okna

ocenění policistů

ocenění policistů 

Detailní náhled

ocenění policistů

ocenění policistů 

Detailní náhled

ocenění policistů

ocenění policistů 

Detailní náhled

ocenění policistů

ocenění policistů 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem