Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Projekt Řídím, piju nealko pivo v Plzni

Alkohol za volant nepatří 

     Policisté z Dopravního inspektorátu při Městském ředitelství policie Plzeň realizovali v pátek 27. července společně s plzeňskými preventivy celorepublikový projek „Řídím, piju nealko pivo“, který je zaměřený na boj proti alkoholu v silničním provozu. Připomeňme si, že tato preventivní akce vznikla ve spolupráci Policie České republiky a Českého svazu pivovarů a sladoven.
      Realizace projektu v Plzni byla stanovena v rámci dopravně bezpečnostní akce, která byla zaměřená zejména na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidiči. V době od osmé do desáté hodiny večerní mohli občané vidět dopravní policisty, preventivy a zástupce konkrétního pivovaru v plzeňské ulici U Prazdroje. Hned u prvního zastaveného vozidla policisté odhalili, že řidič je pod vlivem alkoholu. Při orientační dechové zkoušce nadýchal 1,16 a při opakovaném testu 1,26 promile alkoholu. Jiné pochybení ze strany řidičů vozidel policisté až do konce realizace projektu nezjistili a protože řidiči prošli testem na zjištění přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem, odjížděli z místa s dárky, které obdrželi od zástupce pivovaru. Každého motoristu plechovka nealko piva a alkoholtestr potěšily a někteří dokonce vyslovili přání, aby takto probíhala každá silniční kontrola.
         Dopravně bezpečnostní akce ale pokračovala i po ukončení projektu „Řídím, piju nealko pivo“ a to až do druhé hodiny ráno. Celkově policisté během ní (20:00-02:00) zkontrolovali téměř 90 vozidel a odhalili 15 přestupků. Nejvíce blokových pokut rozdali policisté za nevyhovující technický stav vozidel (6), dva motoristé nepoužili bezpečnostní pás, dva řidiči nepředložil potřebné doklady od vozidla, jednou chyboval chodec, u dvou šoférů zjistili policisté přítomnost alkoholu a jeden řídil pod vlivem jiné návykové látky.

nprap. Simona Čejková
30. července 2012

Odkazy do noveho okna

Projekt 1

Projekt 1 

Detailní náhled

Projekt 2

Projekt 2 

Detailní náhled

Projekt 3

Projekt 3 

Detailní náhled

Projekt 4

Projekt 4 

Detailní náhled

Projekt 5

Projekt 5 

Detailní náhled

Projekt 6

Projekt 6 

Detailní náhled

Projekt 7

Projekt 7 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem