Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Projekt Bezpečí pro seniory

Dubnové besedy v Plzni  

     V Plzni proběhlo během měsíce dubna několik dalších besed v rámci projektu „Bezpečí pro seniory“. Připomeňme, že projekt je součástí Krajského programu prevence kriminality Plzeňského kraje z roku 2011 ve spolupráci s Krajským ředitelstvím policie Plzeňského kraje.  
Během přednášek se senioři seznamují s trestnou činností, která je právě na nich páchaná, s triky, které pachatelé používají a s možnými riziky, se kterými se mohou setkat. Dalším tématem je i doprava, konkrétně chování chodců jakožto účastníků silničního provozu a nutnost lékařských prohlídek pro držitele řidičských oprávnění.
     V úterý 3. dubna, v pátek 13. dubna a ve středu 18. dubna se setkaly policistky z preventivně informační skupiny dohromady s více než 120 seniory. Společně si povídali na téma vlastní bezpečnost.  Senioři se dozvěděli základní preventivní rady, jak ochránit své zdraví a svůj majetek, seznámili se s triky, které podvodníci používají a nechyběly ani případy z praxe, tedy ty, které v souvislosti s touto kriminalitou plzeňští policisté v poslední době šetřili. Samozřejmě nechyběly ani rady, jak se ubránit kapsářům.
     Na konci besedy obdrželi senioři různé upomínkové předměty, jako jsou např. propisky, psací bloky, reflexní pásky anebo osobní alarmy.

 

nprap. Simona Čejková
18. dubna 2012

vytisknout  e-mailem