Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Při jedné dopravní nehodě došlo k poškození čtyř vozidel

TACHOV – Viník byl pod vlivem alkoholu i drog, jeho vozidlo navíc nebylo pojištěné. 

Tachovští dopravní policisté se zabývají dopravní nehodou, ke které došlo v neděli 23. dubna letošního roku. V obci Tachov v ulici 1. máje nezvládl 26letý řidič vozidla Škoda Felicia řízení a v levotočivé zatáčce vjel do protisměru. Zde narazil do zaparkovaného automobilu Opel Astra a vlivem nárazu byla poškozena další dvě vozidla, která stála v řadě za ním.

Při šetření této nehody policisté zjistili, že je řidič pod vlivem alkoholu, dechovou zkouškou mu byla naměřena hladina 1,79 a 1,74 alkoholu v dechu. Řidič se také podrobil testu na návykové látky, který ukázal pozitivní výsledek na látku amfetamin. Škoda Felicia navíc neměla platné pojištění za škodu způsobenou provozem vozidla. Viník se při dopravní nehodě zranil, a byl převezen k ošetření do nemocnice.

Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a nehodou se nadále zabývají.

Kontroly požívání alkoholu nebo jiných návykových látek řidiči vozidel jsou jednou z priorit územního odboru Tachov a policisté se na ně intenzivně zaměřují. Od začátku letošního roku do dnešního dne na území okresu Tachov vyhledali 84 řidičů, kteří byli pod vlivem drog nebo alkoholu, v 56 případech se jednalo o trestný čin. Také zrealizovali 14 dopravně bezpečnostních akcí, ve kterých budou i nadále pokračovat.

por. Bc. Iva Vršecká
26. dubna 2023

vytisknout  e-mailem