Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Přetížený a bez povolení. Řidič zaplatil na kaucích 200 tisíc korun

Frýdecko-Místecko - policisté se zaměřili na nadrozměrné náklady. 

Policisté z dálničního oddělení Frýdek-Místek se v minulém týdnu zaměřili na kontrolu nadrozměrných nákladů. Jeden z řidičů cizí státní příslušnosti za zjištěné „nedostatky“ zaplatil na uložených kaucích celkem 200 tisíc korun.

Na stanoviště v Nošovicích svedli policisté ze silnice D48 ve směru na Český Těšín jízdní soupravu tvořenou tahačem a návěsem přepravující dřevní hmotu. Při provedeném kontrolním vážení zjistili překročení největší povolené hmotnosti, kdy jízdní souprava byla o víc jak 6 tun těžší.

Řidič se tak porušením předpisů dopustil přestupku, s čímž ovšem nesouhlasil a tak policisté jeho jednání oznámili příslušnému správnímu orgánu, stejně jako porušení předpisů provozovatelem (dopravcem). Jako záruka, že se nebudou správnímu řízení vyhýbat, byla řidiči i provozovateli uložena kauce v celkové výši 100 tisíc korun, kterou řidič na místě zaplatil.

A aby toho nebylo málo, další kontrolou policisté u stejné jízdní soupravy zjistili ještě jedno „pochybení“ provozovatele. Ten v době kontroly jako zahraniční dopravce provozoval silniční dopravu mezi místy ležícími na území České republiky bez zvláštního povolení Ministerstva dopravy. Také tento přestupek policisté zadokumentovali a uložili provozovateli další kauci ve výši 100 tisíc korun, kterou řidič rovněž na místě zaplatil.

Během tří dnů tak policisté frýdecko-místeckého dálničního oddělení při kontrolách zjistili celkem 8 přestupků v souvislosti s přetížením vozidel a porušením sociálních předpisů. Hříšníkům pak uložili na kaucích 290 tisíc korun a dalších 316 tisíc korun uložili pokutami v příkazním řízení. Ke kontrolnímu vážení vozidel využívali mobilní váhy zakoupené pro potřeby policie z daru mikroregionů, obcí a měst na Frýdecko-Místecku na konci loňského roku (viz článek https://www.policie.cz/clanek/predani-mobilniho-vaziciho-systemu.aspx).

nprap. Bc. Kateřina Kubzová
oddělení tisku
19. června 2023

Odkazy do noveho okna

foto_přetížená jízdní souprava I.

foto_přetížená jízdní souprava I. 

Detailní náhled

foto_přetížená jízdní souprava II.

foto_přetížená jízdní souprava II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem