Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Přeshraniční pronásledování

NOVÁ HOSPODA- Dvě vozidla německých policistů pronásledovala auto, které jeho řidič odcizil nedaleko Karlsruhe. Muže z Ústecka se podařilo zadržet u Nové Hospody.  

     Operační důstojník včerejšího dne krátce před 13:00 hod. přijal informaci od německých kolegů o přeshraničním pronásledování kradeného vozidla Škoda Octavia, které ujíždělo po dálnici D5 směrem na Plzeň. Němečtí policisté chtěli řidiče s vozidlem kontrolovat několik kilometrů před dálničním hraničním přechodem Waidhaus – Rozvadov, a tak jej vyzvali k zastavení. Řidič nejprve předstíral, že bude policejní vůz následovat na parkoviště, poté však začal ujíždět ve směru do České republiky. Následně se dojeho pronásledování zapojila další policejní hlídka. Řidič odcizeného vozidla pokračoval po dálnici na našem území, přičemž se snažil ujet a narazil do jednoho z vozidel německých policistů. Poté z dálnice sjel na výjezdu u obce Nová Hospoda a pokračoval ve směru na Planou. Při tom ale nezvládl řízení a narazil do svodidel. Po nárazu se snažil policejním hlídkám opět ujet a opakovaně narazil do jednoho ze služebních aut, které se mu snažilo zabránit v dalším ujíždění. Následně dostal smyk a havaroval. Řidiče, kterým byl 37letý muž z Ústecka, na místě zadrželi krátce po 13:00 hod. němečtí kolegové, kteří jej předali našim policistům. Při pronásledování ani při střetu vozidel nedošlo ke zranění.
     Ještě včera ve věci zahájil policejní komisař úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání čtyř trestných činů, a to násilí proti úřední osobě; krádeže; poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Ukázalo se totiž, že řidič má také platný zákaz řízení motorových vozidel. Podezřelý muž byl poté eskortován do policejní cely. Policejní komisař podá v zákonné lhůtě státnímu zástupci podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
3. 1. 2014
Odkazy do noveho okna

přeshraniční pronásledování

přeshraniční pronásledování 

Detailní náhled

přeshraniční pronásledování

přeshraniční pronásledování 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem