Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Porušil zákaz činnost a řídil opilý

KLATOVSKO - Včera večer řídil muž vozidlo a narazil do oplocení i stromu. Nadýchal 2,66 promile alkoholu. 

Po obci Týnec jel v úterý 14. června letošního roku řidič s vozidlem značky Škoda Octavia. Po třiadvacáté hodině řidič s vozidlem najel na chodník a pozemek, kdy se chtěl otočit a na svažitém pozemku došlo k nárazu zadní části do oplocení i ovocného stromu.

Muž se z místa dopravní nehody vzdálil. Dopravní policisté v součinnosti s hlídkou policistů z obvodního oddělení z Nýrska řidiče vypátrali a ztotožnili dvaadvacetiletého muže z obce na Klatovsku.

Muž se podrobil dechovým zkouškám, kdy přístroj naměřil 2,44 a opakovaně 2,66 promile alkoholu. Policisté muže převezli do zdravotnického zařízení v Klatovech, kde bylo provedeno lékařské vyšetření i odběr krve.

Dalším šetřením policisté zjistili, že podle Okresního soudu v Klatovech má uložen trest zákaz činnosti řízení motorových vozidel od měsíce května 2022 do měsíce listopadu 2023.

Při dopravní nehodě nedošlo ke zranění osob a odhadnutá hmotná škoda činí 35 tisíc korun.

Policie ve věci zahájila úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

nprap. Dana Ladmanová

15. června 2022

vytisknout  e-mailem