Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policistky předaly seniorům roušky, křížovky a informační materiál

Ukažme společně seniorům, že nejsou sami. I když nyní nemůžeme přímo mezi ně, přesto jsme s nimi. 

Obava z šíření nákazy COVID-19 se v současné době může týkat nás všech, přesto jistě většina z nás zaznamenala, že existují skupiny osob, u kterých může být vyšší riziko závažného průběhu tohoto onemocnění. Jedná se zejména o starší osoby, které jsou v současné situaci jedny z nejzranitelnějších z nás.

Mnoho seniorů se ve stávajícím nouzovém stavu a s ním spojenou karanténou ocitli ze dne na den v izolaci. Nemusí se vždy orientovat v objemu informací, nových nařízeních či omezeních. Především u osaměle žijících seniorů by mohl vzniknout pocit tísně či strachu. Proto chraňme naše seniory svým zodpovědným chování především před virem samotným, ale také před strachem, který může pramenit nejen z dlouhého odloučení, ale také z dezorientace v množství informací. Nezapomínejme na naše blízké, buďme vnímaví a ohleduplní.

V současné době se policisté Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje podílí v souvislosti s nouzovým stavem společně s ostatními složkami státu na celé řadě opatření. Naší prioritou je zejména ochrana života, zdraví a majetku občanů. Nadále plníme úkoly na úseku veřejného pořádku a dohlížíme na bezpečnost a plynulost dopravy.

Nezapomínáme však ani na prevenci, ve které se zaměřujeme zejména na ty nejohroženější. V uplynulém týdnu se společnými silami krajského ředitelství podařilo ušít několik stovek ochranných roušek.  Část jich zamířila mezi policisty. Zbývající roušky se rozhodly policistky z oddělení tisku a prevence věnovat našim seniorům. Za dodržení důsledných hygienických opatření jsme prostřednictvím personálu předaly do domovů pro seniory a domovů s pečovatelskou službou na území Plzeňského kraje nejen ručně ušité ochranné pomůcky, ale také křížovky pro seniory a další materiály, kterými si mohou senioři krátit dlouhou chvíli v odloučení. Naše policistky jste mohly také potkat před nákupními středisky, kde v časech stanovených pro seniory, rozdávaly nejen roušky, ale také informační materiály s preventivními radami.

ZZMV - informace pro seniory

Nenaleťte podvodníkům - informace pro seniory

Koronavirus - informace MV ČR

VIDEO

DSC03345.jpg
 

Děkujeme, že svým ohleduplným chováním chráníte naše nejzranitelnější. Nosíte roušky a dodržujete nařízení vlády.

Jsme v tom společně!

kpt. Mgr. Markéta Fialová
1. dubna 2020

Odkazy do noveho okna

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

Senioři

Senioři 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem