Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté Spolkové policie se obracejí na českou veřejnost

LÍSKOVÁ - V pátek bylo u obce Waldmünchen/Höll zadrženo několik migrantů. Nelze vyloučit, že je převaděči transportovali do České republiky a že ještě před přejezdem bývalého hraničního přechodu Waldmünchen/Höll – Lísková migranti opustili nákladní vozidlo a poté pěšky přešli do Německa. 

     V pátek ráno dne 15. listopadu 2019 u obce Waldmünchen/Höll ve Spolkové republice Německo zadržela německá policie na základě upozornění obyvatelstva nejprve 8 migrantů a do oběda dalších 6 migrantů, kteří přicestovali do Německa nedovoleně. 
     Na základě dosud zjištěných poznatků nelze vyloučit, že převaděči transportovali asi dvacet osob na nákladním vozidle s přívěsem se světlou plachtou do České republiky a ještě před přejezdem bývalého hraničního přechodu Waldmünchen/Höll (Německo) – Lísková mohly transportované osoby opustit nákladní vozidlo a dvěma pomocníky byly ve skupinách pěšky převedeny do Německa. Před nákladním vozidlem převaděčů mělo jet další nákladní vozidlo nezjištěné značky a barvy. 
     Policisté Spolkové policie se prostřednictvím Policie České republiky obracejí na veřejnost a hledají případné svědky, kteří by viděli v pátek dne 15. listopadu 2019 přibližně kolem 06:00 hodin ráno vystupovat větší počet osob z nákladního vozidla na silnici II. třídy č. 189 v blízkosti státní hranice Lísková/Höll nebo zaznamenali nějaké podezřelé dění ve spojitosti se shora uvedeným, aby se obrátili na telefonní číslo Spolkové policejní inspekce ve Waldmünchenu +49 9972 9408 111 nebo na tísňovou linku Policie České republiky 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
19. listopadu 2019

vytisknout  e-mailem