Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté rozdávali reflexní vesty

DOMAŽLICKO - Preventivní akce řidičům připomíná povinnost mít u sebe ve vozidle reflexní vestu.  

     Do celorepublikové preventivní akce, která je zaměřena na zvyšování viditelnosti nejen řidičů, ale i všech dalších účastníků silničního provozu, se během včerejšího dne zapojili také domažličtí dopravní policisté ve spolupráci s tiskovou mluvčí. Během odpoledních hodin na vybraných frekventovaných úsecích hlavních silničních tahů v rámci silničních kontrol rozdávali reflexní vesty.
     Řidiči byli upozorněni na to, že podle ustanovení zákona o silničním provozu patří k povinné výbavě motorového vozidla právě reflexní vesta, respektive jedna oděvní součástka z reflexního materiálu, kterou jsou povinni si obléknout při nouzovém stání na pozemní komunikaci mimo obec. V případě porušení tohoto právního předpisu policisté mohou řidiči uložit sankci až do výše 2 tisíce korun.
     Všichni kontrolovaní motoristé přijali s radostí reflexní vesty a další reflexní materiály. To, že je důležité být v silničním provozu řádně viděn, si všichni velmi dobře uvědomovali a tuto akci Policie České republiky pořádanou ve spolupráci s Českou kanceláří pojistitelů uvítali a velmi kladně hodnotili.

por. Mgr. Dagmar Brožová
4. prosince 2015

    

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem