Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté obvinili prodejce pervitinu

PLZEŇ – VENKOV – Obviněný muž, který měl pervitin schovaný v krabici u hada, prodal drogu v 700 případech koncovým uživatelům a inkasoval za prodej přes 300 tisíc korun. 

Po téměř půlroční práci policisté z „Toxi týmu“ územního odboru Plzeň – venkov v polovině února zahájili trestní stíhání třiatřicetiletého muže pocházejícího z Plzně, který je obviněn ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.
Policistům se na základě prověřování podařilo zjistit, že tento muž měl nejméně od roku 2017 do současné doby v okresech Plzeň – město a Plzeň – sever prodávat nejméně osmi osobám pervitin. V 700 případech obviněný muž prodal ve výše uvedené době téměř 150 gramů pervitinu koncovým uživatelům a inkasoval za tento prodej přes 300 tisíc korun. Na začátku února letošního roku kriminalisté provedli domovní prohlídku v bydlišti prodejce pervitinu, a to v jednom z rodinných domů v Plzni. Při prohlídce policisté nalezli prodejcovu důmyslnou skrýš pervitinu. Pachatel jej měl uložený v krabici u většího hada. Policisté zajistili téměř 10 gramů pervitinu a finanční hotovost bezmála 35 tisíc korun.
Obviněný muž je stíhán na svobodě a v případě pravomocného rozsudku soudu mu hrozí odnětí svobody až na pět let či peněžitý trest.

por. Ing. Eva Červenková
22. března 2022

Odkazy do noveho okna

Zajištěný pervitin

Zajištěný pervitin 

Detailní náhled

Zajištěný pervitin

Zajištěný pervitin 

Detailní náhled

Zajištěný pervitin

Zajištěný pervitin 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem