Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté obvinili pachatele loupežného přepadení

PLZEŇ – Plzeňští policisté zahájili trestní stíhání 21letého mladíka z menší obce na jihu Plzeňsku. Ten pod pohrůžkou násilí donutil obsluhu čerpací stanice, aby mu vydala finanční hotovost ve výši téměř 400 tisíc korun. 

Dne 8. června 2019 jsme informovali občany o loupežném přepadení, ke kterému došlo 7. června 2019 v obci Losiná v objektu čerpací stanice.

Policisté ve věci zahájili trestní stíhání pro zvlášť závažný zločin loupež. Obviněným je teprve 21letý mladík z menší obce na jihu Plzeňska. Ten v inkriminovanou dobu donutil obsluhu čerpací stanice pod pohrůžkou násilí, kdy v ruce držel nůž, aby otevřela trezor a vydala mu finanční hotovost ve výši téměř 400 tisíc korun. Zloděj si peníze uložil do igelitové tašky a z místa utekl.

Obviněný muž se nejdříve vydával za svědka celé události a policistům tvrdil, že pachatele viděl z místa utíkat, kdy ho chtěl dopadnout, ale nepodařilo se mu to. Následně se policistům pod tíhou důkazů přiznal, že si vše vymyslel, a že peníze odcizil on sám. Peníze utratil za dluhy z minulosti, za nákup různé elektroniky a za pronájem luxusního zahraničního vozidla. 

Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Za zvlášť závažný zločin loupeže hrozí mladíkovi až deset let ve vězení.

nprap. Michaela Raindlová
19. června 2019

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem