Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Policisté kontrolovali rekreační chaty

JABLONECKO - Téměř třicet rekreačních chat dnes policisté zkontrolovali v Bedřichově. Akce proběhla v rámci celorepublikového projektu "Zabezpečte se!". 

Dnes dopoledne policisté z Pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Libereckého kraje kontrolovali rekreační objekty v oblasti Bedřichova. Během celé akce zkontrolovali bezmála třicet rekreačních chat a chalup. Pozitivním zjištěním zcela jistě bylo to, že žádný z kontrolovaných objektů nebyl nijak narušen. U některých obydlí se také hlídky setkaly i s jejich přítomnými majiteli, se kterými pak hovořily o důležitosti vhodného zabezpečení takových rekreačních objektu a informovaly je o probíhajícím projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům.“  Policisté navíc majitelům zkontrolovaných objektů nechávali zpravidla u vchodových dveří kontrolní lístek s informacemi o provedené kontrole.

Policejní hlídky se snaží i v rámci běžného výkonu služby během zimního období kontrolovat v horských oblastech především rekreační chaty, které jsou obtížně s ohledem na množství sněhu obtížně přístupné a někteří jejich majitelé nemají ani možnost se k nim dostat. Policisté v takovém nepřístupném terénu k pohybu využívají čtyřkolky upravené se speciálními pásovými koly, které jim kontroly ve sněhem zaváté krajině usnadňují. Vzhledem k tomu, že v horských oblastech Jablonecka se nachází sněhová pokrývka, budou policisté v kontrolách rekreačních objektů pokračovat i v následujícím období.


14. 1. 2020
nprap. Dagmar Sochorová
tisková mluvčí, KŘP Libereckého kraje

Odkazy do noveho okna

Bedřichov (1)

Bedřichov (1) 

Detailní náhled

Bedřichov (2)

Bedřichov (2) 

Detailní náhled

Bedřichov (3)

Bedřichov (3) 

Detailní náhled

Bedřichov (4)

Bedřichov (4) 

Detailní náhled

Bedřichov (5)

Bedřichov (5) 

Detailní náhled

Bedřichov (6)

Bedřichov (6) 

Detailní náhled

Bedřichov (7)

Bedřichov (7) 

Detailní náhled

Bedřichov (8)

Bedřichov (8) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem