Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům!

KRAJ - Policisté v Libereckém kraji se zapojili do nového preventivního celorepublikového projektu na ochranu majetku. 

kontrola chat 2
Krajské ředitelství policie Libereckého kraje se v loňském roce zapojilo do nového celorepublikového preventivního projektu „Zabezpečte se! Chraňte majetek sobě i svým sousedům“, na kterém Policie ČR spolupracuje s Ministerstvem vnitra ČR.

Tento projekt byl iniciován potřebou informovat veřejnost v nových trendech vloupání do obydlí, které se objevily v okolních sousedních státech a nově již překročily i hranice České republiky.

Projekt je koncipován jako souhrnné opatření o nových účinných způsobech ochrany majetku, o technickém a elektronickém zabezpečení a jeho vhodné kombinaci. Jeho cílem je snížit nápad trestné činnosti v případech odcizení např. legálně držených, zejména loveckých, střelných zbraní, krádeže zahradního vybavení, součástí a doplňků bytů a domů, cenností apod.

Zabezpečte se.pngTechnologický vývoj v oblasti zabezpečení domácností jde kupředu, taktéž pachatelé využívají nové techniky při vloupání do obydlí. Projekt proto reaguje na tento vývoj, a to osvětou k této problematice směrem k široké veřejnosti, ale také dovnitř Policie ČR vzděláváním policistů specializujících se na majetkovou trestnou činnost v nejnovějších technologiích zabezpečení majetku.

kontrola chat 1Projekt byl oficiálně spuštěn a představen veřejnosti na tiskové konferenci konané na Policejním prezidiu dne 29.11.2018.

Hlavními nástroji projektu jsou mobilní aplikace pro občany „Zabezpečte se“ se základními informacemi a návody pro zabezpečení majetku, rozhlasové spoty určené do médií, ale i do rozhlasů obcí a měst a také videospoty.

Projekt ukazuje, vysvětluje a doporučuje občanům správná a relevantní řešení zabezpečení jejich majetku, zdůrazňuje důležitost certifikace  výrobků a služeb. 

Informace jsou občanům k dispozici v mobilní aplikaci „Zabezpečte se“ dostupné v App Store či na Google Play. Informace, jak jí nainstalovat a používat jsou dostupné na stránkách www.cmzs.cz.

Více informací a videospoty k novému projektu jsou k dispozici na tomto odkazu.

Neměli bychom těmto "nezvaným hostům" dávat příliš mnoho šancí. Zároveň buďme všímaví nejen ke svému majetku, ale i ke svému okolí. 


19. 2. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí 

vytisknout  e-mailem