Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté kontrolovali chatové oblasti

KDYŇSKO - Zkontrolovali více než sto objektů, přičemž nezjistili žádné protiprávní jednání ani narušení chat. 

     Během uplynulého víkendu se na teritoriu Obvodního oddělení Kdyně uskutečnila bezpečnostní akce, která byla zaměřena na kontrolu chatových oblastí. Během tří hodin zkontrolovali policisté společně s psovodem se služebními psy 135 rekreačních objektů v chatových oblastech Na Škarmaně, Na Podhájí a Pod Táborem na Kdyňsku. Při bezpečnostní akci policisté nezjistili žádné narušení objektů a žádnou trestnou činnost.

V souvislosti s příchodem zimy se chatové oblasti vylidnily, pouze malá část rekreantů využívá chaty celoročně. Policisté sice pravidelně navštěvují rekreační oblasti a objekty kontrolují, nicméně není v jejich silách ohlídat všechny. Je tedy velmi důležité, aby se o zabezpečení svého majetku starali zejména jejich majitelé. Aby nedali zlodějům šanci, stačí učinit jednoduchá a v podstatě levná opatření.  Prevence proti vloupání do bytu, domu či rekreačního objektu začíná u řádně zamčených vstupních dveří a zajištěných oken. Vybrat si mohou základní  bezpečnostní zámky nebo složitější uzamykací systémy. Vhodným doplněním jsou ochranné mříže a uzamykatelné okenice. Občané mohou zvolit i zabezpečovací techniky a systémy jako například elektronickou zabezpečovací signalizaci nebo různé nástrahové detektory.

Základní preventivní rady:       

  • objekt a věci v něm pojistěte proti krádeži, požáru a dalším škodným událostem
  • cenné věci neponechávejte v objektech (peníze, šperky, elektroniku, nářadí, drahé oblečení, apod.)
  • v případě, že předměty větší hodnoty na chatě nebo chalupě chcete mít, pořiďte si jejich fotodokumentaci a popis (název věci, značku, výrobní číslo, pořizovací cenu, rok pořízení), v případě odcizení těchto věcí od Vás tyto informace bude požadovat jak policie, tak i pracovník pojišťovny při uplatnění náhrady škody
  • rekreační objekt kontrolujte i v zimním období nebo požádejte jinou osobu, která bydlí v blízkosti.

por. Mgr. Dagmar Brožová
21. prosince 2016

vytisknout  e-mailem