Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté domažlického územního odboru byli oceněni

DOMAŽLICE, PRAHA - Včera převzali z rukou prezidenta České republiky Miloše Zemana na Pražském hradě ocenění Zlatý záchranářský kříž. 

Dne 22. května 2019 si převzali z rukou prezidenta České republiky Miloše Zemana na Pražském hradě ocenění Zlatý záchranářský kříž domažličtí policisté, hasiči a záchranáři, a to v kategorii Záchranářský čin profesionálního týmu. Ocenění byli za zásah u dopravní nehody osobního automobilu, ke které došlo v polovině prosince loňského roku u obce Kout na Šumavě. Vozidlo vyjelo mimo komunikaci a havarovalo v Koutském potoku. Uvnitř se nacházeli čtyři cestující. Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Okamžitě byly zahájeny záchranné práce. Z vozidla byla vytažena mladá žena a další tři muži. Přes veškerou snahu muži dopravní nehodu nepřežili. I přesto, že dopravní nehoda měla tragické následky, tento zásah dokonale prověřil součinnost a schopnost spolupráce všech složek integrovaného záchranného systému - policistů, hasičů a záchranářů.
     Za profesionální přístup a obrovské osobní nasazení byli oceněni policisté prap. Martin Jurčo a prap. Jaroslav Schweiner z Dopravního inspektorátu Domažlice a prap. David Stauber a prap. Zdeněk Hanák z Obvodního oddělení Kdyně. Ze Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Domažlice byli oceněni Marián Smolík a Petr Svoboda a z Hasičského záchranného sboru Územní odbor Domažlice Zlatý záchranářský kříž převzali nprap. Jakub Hoffmann, pprap. Martin Mráz, pprap. Petr Sterzl, nstržm. Josef Konrády, nstržm.. Martin Vondrovic, nstržm. Lukáš Pernikl, nprap. Vojtěch Jírovec, nstržm. Bořek Holub a nstržm. Petr Rozhon.

por. Mgr. Dagmar Brožová a kpt. Mgr. Petr Poncar
23. května 2019
 

Odkazy do noveho okna

Zlatý záchranářský kříž 2019

Zlatý záchranářský kříž 2019 

Detailní náhled

Zlatý záchranářský kříž 2019

Zlatý záchranářský kříž 2019 

Detailní náhled

Zlatý záchranářský kříž 2019

Zlatý záchranářský kříž 2019 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem