Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policisté a jejich psí kolegyně navštívili babičky a dědečky

PLZEŇ - Policisté i pejskové se se všemi rozloučili ve společné jídelně u vánočního stromečku, kde zrovna zpívaly koledy děti z nedaleké mateřské školy. Atmosféra byla úžasná a všichni měli dobrou náladu. 

Policistka z oddělení tisku a prevence navštívila v pátek 13. prosince 2019 společně s kolegou od psovodů babičky a dědečky v Senior residenci Terasy. Nepřišli ovšem sami. Doprovod jim dělaly dvě psí slečny jménem Cofina a Axi. 9letá fenka Cofina je specialistkou na vyhledávání OPL a 2,5 roku se věnuje canisterapeutické činnosti. Její kamarádka Axi je zase specialistkou na vyhledávání výbušnin a nástražných výbušných systémů. Obě navštěvují babičky a dědečky pravidelně.

Senioři přivítali policisty i jejich psí kolegyně s úsměvem na rtech. S pejsky se pomazlili a za odměnu, kdy jim fenky ukázaly, jak umí poslouchat povely svého pána, dostaly i nějakou laskominu v podobě psích piškotů. Policisté seniorům popsali svoji činnost i veselé historky ze služby. Policistka všechny obdarovala malým dárečkem v podobě obrázků, které babičkám a dědečkům namalovaly děti. Obrázky byly většinou s vánoční tématikou. Nejstarší obyvatelka residence, která koncem října 2019 oslavila 99 let, dostala od policistů fotku z minulé návštěvy. Babička byla velmi potěšená a došlo i na slzičky radosti.

Policisté i pejskové se se všemi rozloučili ve společné jídelně u vánočního stromečku, kde zrovna zpívaly koledy děti z nedaleké mateřské školy. Atmosféra byla úžasná a všichni měli dobrou náladu.

nprap. Michaela Raindlová
16. prosince 2019

vytisknout  e-mailem