Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policista chtěl muži zachránit život, ten ho ale napadl

PLZEŇ – Mladý muž stál na železničním mostě a chtěl skočit na tramvajovou trať. Po hodině a půl si to rozmyslel a napadl policistu, který mu chtěl pomoci. 

Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň zahájili trestní stíhání pro přečin násilí proti úřední osobě a přečin poškození cizí věci. Obviněným je 31letý muž ze severu Plzeňska.

Operační důstojník vyslal policisty dne 8. prosince 2019 v osm hodin večer na Klatovskou třídu v Plzni. Měl se zde nacházet muž, který chtěl zřejmě spáchat sebevraždu. Stál za zábradlím na železničním mostě a vykřikoval, že skočí na tramvajovou trať. Na místo se sjely hlídky, vyjednavač a kolega ze služební kynologie. Mladý muž se choval agresivně a často se mu měnila nálada. Při vyjednávání s policisty, aby z mostu slezl, hodil svůj mobilní telefon do vozovky, kdy telefon zasáhl čelní sklo policejního vozidla. Také bylo zjevné, že je pod vlivem alkoholu. Asi po hodině a půl muž přelezl zábradlí zpět a po zdánlivě ukončeném vyjednávání napadl nejblíže stojícího policistu. Policista, který se muži snažil pomoci a probíral s ním jeho životní situaci, zareagoval pohotově a útok vykryl. Policisté muže následně zadrželi.    

nprap. Michaela Raindlová

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem