Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poděkování za pomoc

Od druhého ledna jsme prošetřovali případ loupežného přepadení. Pachatel se nakonec přišel přihlásit sám. 

Počátkem minulého týdne jsme zveřejnili prosbu o pomoc při pátrání po pachateli nepovedeného,  možná až zpackaného loupežného přepadení.

V rámci této pátrací relace jsme uvolnily i záběry bezpečnostních kamer, které hledaného zachytily neprodleně po přepadení.

Záběry pak zveřejnila média, což se posléze ukázalo jako zásadní pro objasnění celé události.

V médiích se totiž poznal jak sám pachatel, tok ho poznala i celá řada jeho příbuzných a známých. Ti pro něj posléze byli pomyslným „hnacím motorem“ k tomu, aby se přišel policistům přihlásit sám.

A dvaačtyřicetiletý muž tak následně i učinil, kdy se v pátek v podvečer, patnáctého ledna, dostavil na policejní služebnu do pražských Kobylis, kde se k loupežnému přepadení plně doznal.

Z tohoto místa bychom rádi poděkovali především médiím za velice významnou pomoc se zveřejněním pátrání.

Podobné poděkování ale také patří všem těm, kteří apelovali na dvaačtyřicetiletého muže a jeho svědomí, a přiměli ho tak se policistům přihlásit.

Byť dvaačtyřicetiletý muž při loupeži nikomu neublížili a neuloupil ani korunu, i tak ho vyšetřovatel obvinil z trestného činu loupež. Za ten mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na deset let.

S ohledem na následně zjištěné okolnosti celého případu, ale hlavně na jeho předchozí trestní bezúhonnost, je obviněný stíhán na svobodě.

por. Mgr. Tomáš Hulan 18. 1. 2016

vytisknout  e-mailem