Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poznáte lupiče?

Loupit přestal dřív, než začal. I tak mu hrozí až desetileté vězení. 

Nedlouho před polednem druhého ledna přišel neznámý muž do trafiky v Trojské ulici.

Zprvu vypadal celá situace velice dramaticky, neboť neznámý muž vešel do provozovny s kuklou na hlavě. Navíc poměrně ponurým hlasem ženě za pultem sdělil, že se jedná o přepadení a že chce všechny peníze.

Na to mu poškozená sdělila, že mu nedá ani korunu a zamkla pokladnu. Navíc sáhla po telefonu, kdy lupiči sdělila, že volá policii.

Hledaný ještě zkusil „štěstí“ dalším pokusem o výhrůžku, a prodavačky se téměř gangstersky zeptal, zda má použít násilí.

Když ani to s prodavačkou nehnulo, lupič jednoznačně rezignoval, sundal kuklu z hlavy a neoblomné „strážkyni“ pokladny řekl, ať už nikam nevolá, že je to zbytečné.

Na to se otočil a z trafiky odešel neznámo kam.

Prodavačka pak lupiče popsala jako pětačtyřicetiletého, 170 cm vysokého muže. Ten byl oblečen do tmavozelené zimní bundy, která byla dlouhá pod kolena, a tmavých kalhot.

Byť hledaného zachytily při odchodu z trafiky kamery městského kamerového systému, i tak se ho do této doby nepodařilo vypátrat.

Proto z tohoto místa prosíme širokou veřejnost o pomoc. Pokud byste kdokoliv poznal muže na záběrech a znal jste jeho identitu, potažmo místo pobytu, předejte nám prosím tyto informace prostřednictvím linky tísňového volání 158.

por. Mgr. Tomáš Hulan 11. 1. 2016

vytisknout  e-mailem