Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Poděkování spoluobčanům a médiím

Díky vám všem se podařilo pražským policistům objasnit v jeden den hned dva případy. 

V prvním případě, který jsme prezentovali minulý čtvrtek pod tímto odkazem http://www.policie.cz/clanek/poznavate-falesneho-policistu.aspx , jsme pátrali po falešném policistovi. Ten se představil jako příslušník cizinecké policie, a při tom okradl dvě anglicky hovořící turistky o částku téměř sedm tisíc korun v různých měnách.

Díky pátrací relaci zveřejněné médii nás na výskyt této osoby upozornili nelhostejní spoluobčané. Ti uvedli, že se hledaný pravděpodobně zdržuje na jedné pražské ubytovně, a nespletli se.

Policisté tedy vyrazili na konkrétní adresu a dotyčného, pětapadesátiletého Rumuna zadrželi. Ten při následném výslechu svou účast na celé události nepopíral, nicméně odmítal, že by kohokoliv okradl.

Jelikož ale proti jeho tvrzení stála celá řada podložených skutečností, sdělil zadrženému vyšetřovatel podezření z trestných činů krádež a poškození cizích práv. Za tyto delikty hrozí rumunsky hovořícímu muži trest odnětí svobody až na tři roky.

V tomto případu poprosíme opět o pomoc a spolupráci. Policisté se důvodně domnívají, že takto okradených může být mnohem více. Proto prosíme každého, kdo se stal obětí tohoto samozvaného policisty, nechť se nám přihlásí prostřednictvím linky tísňového volání 158.

Druhou „pátračku“ po mladé „masérce“ jsme prezentovali teprve včera pod tímto odkazem http://www.policie.cz/clanek/maserka-strakou.aspx . Meritem případu je mladá slečna, která okradla postaršího muže, přímo u něj doma, o zlatý řetízek v hodnotě několika desítek tisíc korun.

I tentokrát sehrála podstatnou roli média. Jakmile se totiž šestadvacetiletá dívka viděla v televizi, potažmo na internetu, sama se přihlásila na policejní služebnu.

Tam se následně doznala jak k popsanému případu, tak i k další obdobné krádeži. Při té téměř totožným způsobem odcizila telefon a řetízek v hodnotě téměř pětadvacet tisíc korun.

V součtu tady tato slečna odcizila důvěřivým mužům věci za téměř devadesát tisíc korun.

S ohledem na způsobenou škodu obvinil vyšetřovatel dívku z trestného činu krádež ve třetím odstavci, kdy jí v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Ještě jednou mi z tohoto místa dovolte poděkovat jak vám spoluobčanům, tak i médiím za přínosnou spolupráci.

por. Mgr. Tomáš Hulan 21. 12. 2015

vytisknout  e-mailem