Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Poděkování patří stříbrským policistům

Jejich zásah zřejmě zachránil životy  

Trojčlenná smíšená hlídka Obvodního oddělení policie Stříbro vykonávala dne 12. prosince 2009 v obci Stříbro hlídkovou činnost zaměřenou na kontrolu objektů a zaparkovaných vozidel. Kolem 0:10 hodin si policisté všimli, že ze sklepních prostor jednoho bytového domu na Západním předměstí vychází značné množství kouře. Poté, co se hlídka dostala do domu, zjistila, že prostory chodby a schodiště zaplňuje kouř, který vychází ze sklepních prostor. Jeden z policistů ihned otevřel dveře i okna chodby, aby se tyto prostory začaly odvětrávat a další členové hlídky zvoněním a klepáním na dveře bytu v přízemí vzbudili jeho majitelku. Po otevření bytu se z chodby vyvalilo množství kouře a bylo vidět, že  žena, která otevřela, je částečně zmatená. Při kontrole sklepa, kterou provedl jeden z policistů, bylo zjištěno, že kouř vychází z kotle a že k zahoření žádných věcí v prostorách sklepa naštěstí nedošlo. Příčinou hromadění kouře bylo uzavření komínové klapky.  Po jejím otevření přestal kouř z kotle unikat. V důsledku nadýchání se zplodin žena upadla do bezvědomí, a tak jí policisté poskytli první pomoc a přivolali lékaře. Do jeho příjezdu se policistům podařilo ženu přivést zpět k vědomí. Kromě ženy se v bytě nacházely ještě dvě osoby, které byly v pořádku.
Policisté před svým odjezdem také zkontrolovali ostatní nájemníky domu a doporučili jim, aby si odvětrali své byty. Majitelce bytu, která byla zároveň majitelkou sklepa, doporučili, aby si nechala provést kontrolu komínové klapky, aby se tato nebezpečná situace již neopakovala.
Kdo ví, jaký by měl tento příběh konec, kdyby nebylo pozorných policistů, kterým za příkladný výkon služby patří velký dík.

vytisknout  e-mailem