Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Policista ve svém osobním volnu zakročoval

KLATOVY - Muž a žena odcizili v obchodě zboží . Pachatel utíkal s taškou a za ním prodavačka. Policista okamžitě reagoval a podezřelého muže omezil na svobodě. 

         V Klatovech v neděli 18. prosince letošního roku  kolem čtrnácté hodiny v obchodě na ulici Domažlické muž a žena odcizili různé zboží a z místa utekli. Místem u kruhového objezdu v uvedenou dobu projížděl ve svém osobním volnu policista s osobním vozidlem a viděl utíkajícího muže, za kterým běžela žena.

Policista zaparkoval vozidlo a zeptal se běžící ženy, co se stalo a dozvěděl se, že pachatel kradl zboží v obchodě, utíkal a v ruce měl tašku. Policista běžel za podezřelým, který na druhé straně komunikace odhodil tašku s odcizenými věcmi pod zaparkované osobní vozidlo, oběhl objekt a vracel se zpět na parkoviště u obchodních domů. Policista podezřelého omezil na osobní svobodě, muž začal křičet a přiběhla i spolupachatelka. Policista přivolal hlídku policistů z obvodního oddělení, kteří muže i ženu zadrželi a převezli na oddělení.

Ve zkráceném přípravném řízení dvaatřicetiletá žena a třiadvacetiletý muž z Příbramska převzali sdělení podezření z přečinu krádež spáchaného formou spolupachatelství. Policisté zjistili, že muž byl v posledních třech letech za trestný čin krádež odsouzen podle rozsudku Okresního soudu v Příbrami. Po provedení neodkladných úkonů byli oba propuštěni.

Odcizením zboží vznikla poškozené firmě škoda za 5 569 Kč.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

21. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem