Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dálnice je opět průjezdná

DÁLNICE D5 - Nehoda zablokovala dálnici na čtyři hodiny. 

Dnes ráno po šesté hodině došlo na 106 kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov k dopravní nehodě za účasti nákladního a dodávkového vozu. Dle prvotních informací z místa byla při nehodě jedna osoba těžce zraněna. Dálnice je zcela neprůjezdná a doprava je odkláněna. K objízdné trase mohou motoristé využít exit 100 na Heřmanovu Huť a najet zpět na dálnici mohou pak na 107 kilometru. 
Na místě zasahují složky integrovaného záchranného systému, všemi okolnostmi nehody se nyní zabývají policisté dálničního oddělení Ostrov u Stříbra.

Aktualizace:
Dle šetření dálničních policistů měl 25letý řidič dodávkového vozu značky CITROËN jedoucí ve směru na Rozvadov zezadu narazit do předním  jedoucího malého nákladního vozu značky IVECO, které řídil 53letý řidič. Při nehodě došlo k vážnému zranění řidiče dodávky, se kterým byl převezen do plzeňské nemocnice. Požití alkoholických nápojů před jízdou bylo u obou řidičů vyloučeno pomocí provedených dechových zkoušek. Hmotné škody a všechny okolnosti nehody jsou nyní dále šetřeny.
Na místo se již dostavila odtahová služba a v tuto chvíli jsou odstraňovány následky nehody. Předpokládáme, že doprava bude na dálnici obnovena během dopoledne, odhadem do deseti hodin.

Obnova dopravy:
Dvacet minut po desáté hodině dopoledne byla doprava v místě nehody opět obnovena. Řidiči mohli nejprve využívat levý jízdní pruh a vzápětí byly v daném směru zprůjezdněny oba jízdní pruhy. V souvislosti s nehodou nebyly na dálnici D5 zaznamenány během inkriminované doby žádné závažné komplikace.

por. Bc. Jana Tomková
15. října 2014

vytisknout  e-mailem