Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Opatření - chaty

ROKYCANSKO - Policisté kontrolovali rekreační objekty, které v tomto období nejsou v takové míře navštěvovány svými majiteli. 

Jelikož se rekreační objekty stále stávají předmětem zájmu zlodějů, policisté Územního odboru Rokycany společně s policisty ze Školního policejního střediska Domažlice a ve spolupráci s Městskými strážníky Mýto  provedli během dnešního dne bezpečnostní opatření s názvem Chaty – Zbirožsko, Radnicko, Hrádecko a Rokycansko. Tradičně se při této akci zaměřili na kontrolu rekreačních objektu, které jsou již z větší části zazimované. Mimo to policisté pátrali po hledaných a pohřešovaných osobách a věcech. Při akci bezmála čtyřicet policistů zkontrolovalo objekty na teritoriu Rokycanska, přičemž nezjistili žádné narušení objektu ani žádné jiné protiprávní jednání.  Kontrolám se věnují kolegové z obvodních oddělení  i v rámci běžného výkonu služby, často ve  spolupráci s kolegy z oddělení služební kynologie, tak jako tomu bylo i při dnešní akci. Pomocníkem jim dnes byl čtyřnohý parťák Pharos.

Majitelům rekreačních objektů doporučujeme, aby si chatu vždy před odjezdem řádným způsobem zabezpečili, pokud to finanční situace dovolí, vyplatí se investovat do zabezpečovacích prvků – jakými mohou být např. bezpečnostní zámky u dveří, kamerové systémy aj.

Nezapomínejte:

  • všechny vstupy do objektu – vchodové i všechny ostatní dveře, okna, okenice vždy řádně zabezpečte
     
  • u chaty nenechávejte žádné věci – např. nářadí, které by mohlo usnadnit pachateli vloupání
     
  •  z objektu odvezte veškeré dražší věci, pokud to není možné, pořiďte si jejich fotodokumentaci
     
  • v pravidelných intervalech navštěvujte a kontrolujte svou nemovitost, na návštěvách se můžete domluvit i s ostatními sousedy.

    Pravidelné návštěvy mají jak preventivní význam, neboť mohou případného pachatele odradit od jeho protiprávního jednání, tak jsou důležité i z toho důvodu, že pokud již dojde k vloupání do rekreační chaty, můžete tuto skutečnost, v relativně krátké době po spáchání skutku, oznámit policistům. Právě opožděné oznámení krádeže vloupáním je jedním z faktorů, které  velice znesnadňuje práci kolegů při objasnění tohoto druhu trestné činnosti.

    Všímejte si svého okolí a pohybu podezřelých osob. Pokud již zjistíte, že došlo k vloupání do vaší chaty, nevstupujte do objektu, neuklízejte jej, abyste neznehodnotili důležité kriminalistické stopy. Ihned tuto skutečnost oznamte na linku 158 a vyčkejte na místě do  příjezdu policistů.



por. Bc. Hana Kroftová
11. listopadu 2021

Odkazy do noveho okna

1 HRÁDECKO (1)

1 HRÁDECKO (1) 

Detailní náhled

2 HRÁDECKO (2)

2 HRÁDECKO (2) 

Detailní náhled

3 HRÁDECKO (3)

3 HRÁDECKO (3) 

Detailní náhled

4 HRÁDECKO (4)

4 HRÁDECKO (4) 

Detailní náhled

5 ZBIROŽSKO (1)

5 ZBIROŽSKO (1) 

Detailní náhled

6 ZBIROŽSKO (2)

6 ZBIROŽSKO (2) 

Detailní náhled

7 ZBIROŽSKO (3)

7 ZBIROŽSKO (3) 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem