Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Bezpečně u vody

Hracholusky - Policisté se v sobotu zaměřili na vodní plochu i kontrolu plavidel a rybářů. Plavce upozorňovali na bezpečné chování u vody. 

Na Hracholuské vodní nádrži jsme se v sobotu (22. července 2023) zaměřili na bezpečnost rekreantů, předcházení majetkové trestné činnosti a také na dodržování zákonných norem – to vše v rámci bezpečnostního opatření s názvem „Bezpečně u vody“.

Tato celorepubliková akce probíhá na území Plzeňského kraje již tradičně, a i pro tento rok byly vybrány vodní plochy, které si to vzhledem k jejich návštěvnosti či rizikovosti nejvíce vyžadují.

Právě koupaliště, rybníky, řeky a přehrady lákají v těchto teplých dnech k návštěvám. Lidé se zde mohou příjemně osvěžit, provozovat nejrůznější sportovní aktivity, anebo si zde užít s přáteli pár společně strávených volných dnů s přespáním třeba ve stanu.

Jelikož se bohužel každoročně setkáváme s případy, kdy dochází mnohdy ke zcela zbytečným ztrátám na lidských životech v souvislosti s aktivitami u vody, je naším cílem těmto tragickým případům co nejvíce předcházet. Proto upozorňujeme návštěvníky na různá rizika spojená s pohybem v blízkosti vody i na vodě samotné. Věnujeme se ale informování o vhodném zabezpečení svých věcí, abychom tak předcházeli případům majetkové trestné činnosti.

Policisté z obvodního oddělení Města Touškova a Nýřan, do jejichž gesce spadá vodní nádrž Hracholusky, mají k dispozici policejní motorový člun, na kterém pravidelně provádí kontroly na účelové vodní cestě. Při nich se zaměřují mj. na označení malých plavidel, technické vybavení, průkaz vůdce plavidla, lodní osvědčení aj.

V sobotu jsme oslovili na Hracholuské přehradě několik desítek osob, předali jim preventivní materiály s důležitými radami a také drobné dárky. Policejními kontrolami pak prošlo 114 osob, zjistili jsme 11 přestupků, kdy v 10 případech se jednalo o porušení obecní vyhlášky o stanování na vyhrazených místech a jeden cizinec se na našem území zdržoval bez povolení.

Jak jsme již uvedli výše, o bezpečném pobytu u vody chceme informovat všechny, kteří se u ní nacházejí. V podvečerních hodinách jsme se proto vydali společně s rybářskou stráži i za rybáři.

Za Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje vám přejeme příjemně a bezpečné strávené dny nejen u vody. Pokud byste potřebovali naši pomoc, neváhejte se na nás obrátit na jakékoliv policejní služebně nebo nás kontaktujte na lince 158.

nprap.. Dana Ladmanová

24. července 2023

Odkazy do noveho okna

Bezpečně u vody

Bezpečně u vody 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem