Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Krádež alkoholu ze sklepa

PLZEŇ - Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 pracují na objasnění krádeže alkoholických nápojů ze sklepního prostoru obývaného domu, kam pachatel vnikl. 

Policisté obvodního oddělení Plzeň 2 prověřují veškeré okolnosti nahlášené krádeže, ke které došlo v době od 31. července do 1. srpna 2022 v Lužické ulici v Plzni. Otevřeným oknem na ventilaci, vedoucí do sklepních prostor domu, pachatel pronikl do jeho suterénu. Zde se porozhlédl a ze dvou sklepních kójí si násilím opatřil uschovaných 10 kusů lahví o objemu 0,5 litru piva, 5 kusů lahví o objemu 0,5 litru koňaku a 5 kusů plechovek o objemu 0,5 litru piva. Posléze prostory domu opustil. Svým jednáním způsobil hmotnou škodu za necelé 3 tisíce korun. Policisté ve věci vedou trestní řízení, případem se dále zabývají a po pachateli pátrají.

Abychom nedali zlodějům šanci, stačí učinit jednoduchá a v podstatě levná opatření. Prevence proti vloupání do bytu nebo domu začíná u řádně zamčených vstupních dveří a zajištěných oken. Vybrat si můžete základní  bezpečnostní zámky nebo složitější uzamykací systémy. Vhodným doplněním jsou ochranné mříže a uzamykatelné okenice. Pokud máte dostatek finančních prostředků, pak můžete zvolit nadstandardní zabezpečovací techniky a systémy jako např. elektronickou zabezpečovací signalizaci nebo různé nástrahové detektory.

Závěrem nesmíme zapomenout na velmi důležité upozornění. Obecně: od jízdních kol a jiného vybavení včetně cenností, které máte uložené mimo svůj byt ve výše uvedených prostorách, mějte doma uschovaná jejich výrobní čísla a fotografie, které policistům umožní identifikaci při samotném pátrání nebo nálezu odcizených věcí.

nprap. Veronika Hokrová
2. srpna 2022

vytisknout  e-mailem