Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pět dopravních nehod

Namrzlá pozemní komunikace nepřeje řidičům 

     Včerejšího dne vyjížděli domažličtí dopravní policisté k pěti dopravním nehodám. Jedna se stala v půl desáté ráno na silnici mezi obcemi Babylon a Březí. Řidič jedoucí ve směru od obce Babylon při průjezdu levotočivé zatáčky dostal na mokrém povrchu vozovky s vozidlem smyk, vjel na pravou krajnici, kde narazil do vodicí tabule a následně vyjel vpravo mimo vozovku do silničního příkopu. Na osobním automobilu značky Škoda Rapid odhadli policisté škodu na 3000 korun, na vodicí tabuli odhadli vzniklou škodu na 5000 korun. Při dopravní osobě nedošlo ke zranění osob. Požití alkoholických nápojů před jízdou bylo u řidiče vyloučeno dechovou zkouškou.
     Druhá dopravní nehoda se udála v půl páté odpoledne na silnici mezi obcemi Bělá nad Radbuzou a Svržno. Řidička osobního automobilu Renault Megane dostala s vozidlem na kluzkém namrzlém povrchu vozovky smyk a vjela do protisměru, kde narazila do protijedoucího osobního automobilu Hyundai Getz. Při dopravní nehodě utrpěly obě řidičky lehká zranění. U obou byl vyloučen alkohol dechovou zkouškou elektronickým přístrojem . Celková škoda na obou poškozených vozidlech se vyšplhala na 90 000 korun.
     Třetí nehoda, kterou zavinila namrzlá vozovka, se stala v 18 hodin mezi obcemi Vidice a Mířkov. Řidič nákladního vozidla MAN s návěsem při projetí pravotočivé zatáčky dostal na namrzlém neposypaném povrchu pozemní komunikace se svým vozidlem smyk a s nákladní soupravou vyjel vpravo mimo silnici, kde postupně narazil do tří stromů. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou elektronickým zařízením. Na vozidle MAN vznikla škoda ve výši 200 000 korun, na návěsu 50 000 korun a na stromech a svršku silničního příkopu 8000 korun.
     Další dopravní nehoda se stala na silnici mezi obcemi Horšov a Miřkov v půl sedmé večer. Řidička osobního automobilu Renault Clio vjela na namrzlé komunikaci po průjezdu pravotočivé zatáčky do protisměru, následně sjela s vozidlem mimo komunikaci, kde čelně narazila do listnatého stromu. Při nehodě došlo ke zranění řidičky, která byla převezena k ošetření do Domažlické nemocnice, kde byla poté hospitalizovaná. Celková škoda na osobním automobilu a na listnatém stromu byla vyčíslena na 30 000 korun.
     K páté dopravní nehodě došlo krátce po osmé hodině večer na silnici mezi obcemi Babylon a Folmava tak, že nezjištěný řidič s nezjištěným vozidlem při jízdě po vedlejší pozemní komunikaci z obce Folmava nerespektoval svislou dopravní značku „Dej přednost v jízdě!“, vjel na hlavní pozemní komunikaci, kde se střetl s osobním automobilem Subaru Legacy. Při nehodě nedošlo ke zranění osob, alkohol byl u řidiče subaru vyloučen, u neznámého řidiče dechová zkouška provedena nebyla, neboť z místa dopravní nehody ujel.

por. Mgr. Dagmar Brožová
06. 12. 2011
 
 

vytisknout  e-mailem