Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Pachatel loupeže na čerpací stanici dopaden

VRÁNOV - Během pár hodin byl muž odhalen. Kriminalisté děkují veřejnosti za získané poznatky, které je dovedly k odhalení pachatele.  

     Jen pár hodin trvalo domažlickým kriminalistům, než dopadli pachatele loupežného přepadení na čerpací stanici u obce Vránov. Pomohly jim k tomu i poznatky občanů, kteří po zveřejnění záběrů z bezpečnostní kamery v obchodě čerpací stanice pachatele poznali. Jedná se o sedmadvacetiletého muže ze Staňkovska. Ten ve středu před půl druhou ráno vstoupil do prodejny čerpací stanice, vyžádal si klíč od toalet, které se nachází uvnitř budovy a odešel na WC. Po čtyřech minutách se vrátil zpět a pod pohrůžkou kuchyňským nožem, který držel v ruce, se slovy: „Naval peníze!“ po obsluze požadoval vydání finanční hotovosti. Žena mu vydala bankovky a drobné mince v řádech tisíců korun. Pachatel poté z prodejny odešel. Finanční hotovost použil pro svou vlastní potřebu.
     Muž byl zadržen a umístěn do policejní cely. Kriminalistům dobrovolně vydal nůž, se kterým ohrožoval obsluhu čerpací stanice. V současné době probíhají nezbytné služební úkony. Kriminalisté zahájili trestní stíhání muže jako obviněného ze spáchání trestného činu loupež, hrozí mu trest odnětí svobody na dva roky až deset let.

por. Mgr. Dagmar Brožová
7. ledna 2016

vytisknout  e-mailem