Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Oznámení, nahrávky linka 158, jak šetřeno

Zveřejnění podle ustanovení § 5 odst. 3 zákona č. 106/1999 Sb. 

Znění žádosti v režimu InfZ, cituji:

„V souladu s informačním zákonem žádám o informaci:

  • Zvukový záznam oznámení trestného činu ze dne ….. ohlášeného na linku 158 z tel. čísla …
  • Zvukový záznam oznámení trestného činu ze dne … hodin v délce cca 24 s ohlášeného na linku 158 z tel. čísla …
  • Zvukový záznam oznámení trestného činu ze dne … hodin v délce cca 1 min ohlášeného na linku 158 z tel. čísla …
  • Zvukový záznam hovoru policie oznamovateli po hlášení trestného činu ze dne … hodin v délce 4minuty, kde policie požadovala podrobnosti k ….
  • Žádám o informaci, zda podezřelé osoby /8/ byly v souladu s platnou legislativou ztotožněny, odvedeny na služebnu a tam prohledány a bylo prokázáno, že jsou pod vlivem drog a u sebe mají drogu
  • Jak bylo oznámení uzavřeno
  • Jméno policistů, kteří věc prošetřovali
  • Jak máme postupovat v případě, že jsme svědky porušování platných právních předpisů příslušníkem PCR“

Povinný subjekt žádost posoudil a poskytuje následující informace (odpovědi):

K odrážkám v pořadí 1., 2. a 3.:

Povinný subjekt Vám poskytuje znění tří hovorů na linku 158 uskutečněných z telefonního čísla ….., a to ve formě požadovaných zvukových záznamů (informacemi disponuje operační odbor krajského ředitelství).

K odrážce v pořadí 4.:

Na základě sdělení odboru informačních a komunikačních technologií krajského ředitelství konstatuji, že zvukové záznamy z telefonního čísla …., které užívají policisté obvodního oddělení Ostrava - Přívoz městského ředitelství, nejsou stejně jako u obdobných dalších zálohovány. Jelikož zálohování obsahu hovorů není prováděno, jedná se o informaci nezaznamenanou, neexistující. Na tuto se dle InfZ nevztahuje informační povinnost, neboť InfZ v ustanovení § 3 odst. 3 InfZ stanoví, že tento zákon se vztahuje pouze na informace, které jsou jakýmkoliv způsobem zaznamenané.

K odrážkám v pořadí 5., 6. a 7.:

Dle podkladů obvodního oddělení Ostrava - Přívoz městského ředitelství sděluji, že na základě oznámení (hovoru na linku 158 z telefonního čísla …) dne …., vyslána hlídka obvodního oddělení Ostrava – Přívoz ve složení nstržm. Marek Tesař a nstržm. Dominik Olah. Policisté na místě ztotožnili osoby, které však neodpovídaly popisu osob, které jste popsala v hovorech na linku 158. U ztotožněných osob nebylo zjištěno, že by se dopustily protiprávního jednání a nebyl zákonný důvod tyto omezit na osobní svobodě.  Ve věci probíhá policejním orgánem obvodního oddělení Ostrava – Přívoz městského ředitelství šetření dle zákona č. 273/2008 S., o Policii České republiky, a to na základě ….

K odrážce v pořadí 8.:

Oznámení lze učinit u Policie ČR elektronicky (pravidla pro příjem podání zde: https://www.policie.cz/clanek/pravidla-pro-prijem-podani.aspx ), nebo osobně (za předpokladu, že se jedná o naše krajské ředitelství - kontakty na jednotlivé organizační články a útvar krajského ředitelství zde: https://www.policie.cz/clanek/sprava-severomoravskeho-kraje-kontakty-kontakty.aspx ). Oznámení přijímají rovněž státní zastupitelství.

Veškeré informace nelze zveřejnit dálkovým přístupem, jedná se o informace vztahující se k osobě žadatele a ty, kterými disponuje výhradně on.

vytisknout  e-mailem