Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Ovce za autobusem

KLATOVY - Policisté odložili případ, kdy se jednalo o podezření ze spáchání přečinu týrání zvířete. 

      Policisté ze služby kriminální policie a vyšetřování z oddělení hospodářské kriminality prověřovali podezření ze spáchání přečinu týrání zvířete. Dne 14. října letošního roku jel řidič v ranních hodinách po Klatovech s autobusem, za kterým vláčel ovci.

       Policisté podle dalších zjištěných skutečností trestní věc podezření ze spáchání přečinu týrání zvířete odložili. Skutku se měl dopustit neznámý pachatel, který přivázal ovci popruhem za autobus, za jízdy byla vláčena a takto způsobil zvířeti smrtelné zranění.

Poškozený muž chová v ohradě ovce a mimo areál jednu ponechává vypásat travní porost, kdy jde o okolí budovy a parkoviště. Řidič autobus v uvedený den před odjezdem jej zkontroloval, kdy v ranních hodinách vyjížděl na svou trasu a jel z areálu firmy na autobusovou zastávku. Ze svého místa si nevšiml, že za autobusem má přivázané tělo ovce. Na křižovatce řidiče autobusu na uvedenou skutečnost upozornil jiný řidič a tento po zastavení ovci naložil do zavazadlového prostoru a vyrozuměl vlastníka, kterému ji předal.

Podle dosavadního prověřování se nepodařilo zjistit konkrétní podezřelou osobu.

Policisté koncem měsíce října letošního roku věc odložili, ale po posouzení státním zastupitelstvím bylo původní usnesení zrušeno a daná věc došetřena.

 

 

nprap. Ladmanová Dana

21. prosince 2016

 

vytisknout  e-mailem