Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Opilci za volantem

LOUNY - Čtyři z nich se dopustili trestného činu 

Uplynulý víkend se na silnicích lounského okresu prohánělo plno opilých řidičů. Dopravní policisté jich při zvýšeném výkonu služby "načapali" celkem 12. Čtyři z nich nadýchali přes 1 promile alkoholu, což je už trestný čin.  Dopravní policisté prováděli silniční kontroly na celém území lounského okresu a za víkend provedli u řidičů na 100 dechových zkoušek. Jen v pátek bylo z kontrolovaných 37 řidičů 6 opilých. Policisté důrazně upozorňují řidiče, že alkohol za volant v žádném případě nepatří a v silničních kontrolách budou i nadále pokračovat. 

Páteční nehoda v Žatci, na které se podepsal právě alkohol, mluví za vše. Došlo k ní krátce před desátou hodinou večer v Družstevní ulici. Dvaatřicetiletý řidič osobního vozidla zn. Hyundai Getz nezvládl řízení a levou přední částí vozu narazil do osobního automobilu zn. Škoda Octavia, který jel před ním. V důsledku tohoto nárazu se vůz Hyndai Getz od škodovky odrazil a naboural zaparkovaný vůz zn. Renault Scenic a následně i vozidlo zn. Škoda Fabia. Fabia pak byla nárazem odhozena na zaparkovaný vůz zn. Renault Twingo a to bylo dále odmrštěno na další zaparkovaný vůz stejné značky. Při nehodě utrpěl řidič vozu zn. Hyndai Getz lehčí zranění a byl převezen do žatecké nemocnice. Provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili 1, 55 promile alkoholu v dechu. Řidič vozidla zn. Škoda Octavia (43 let), který rovněž jevil známky opilosti, se dechové zkoušce odmítl podrobit. Celková škoda přesahuje 300 000 Kč. Policisté tuto nehodu nadále šetří, ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

I na čtvrteční nehodě na silnici I/7, poblíž lounské vodárny (informovali jsme v pátek: http://www.policie.cz/clanek/ledovka-a-nehody.aspx), se podepsal alkohol. Řidiči osobního vozidla zn. Ford Mondeo, který při předjíždění čelně narazil do protijedoucího vozidla zn. Peugeot 306, rovněž policisté naměřili 1, 13 promile alkoholu v dechu. Řidič se po výzvě podrobil i odběru krve na zjištění přesné hladiny alkoholu. U této nehody je smutné, že při ní byly, snad jen lehce, zraněny i dvě malé děti v peugeotu. U řidičky tohoto vozidla byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Tato nehoda je rovněž předmětem dalšího šetření policie.

Ve zkráceném přípravném řízení policisté sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky dalším třem opilým řidičům. První z nich (42let) řídil z pátku na sobotu vozidlo zn. VW Golf v Blšanech u Podbořan a provedenou dechovou zkouškou mu policisté naměřili nejprve 1, 99 promile, později 2, 17 promile alkoholu v dechu. Druhého (29 let) kontrolovali v Hlubanské ulici v Podbořanech o několik hodin později a ten nadýchal nejprve 1, 79 a posléze 1, 93 promile. Přitom řídil osobní automobil zn. Škoda Roomster. Na třetího hříšníka policisté narazili v neděli brzy ráno v lounské ulici Osvoboditelů. Jednalo se o 26letého mladíka, který řídil osobní automobil zn. Škoda Felicia. Provedená dechová zkouška u něj nejdříve ukázala 1, 70 promile a později 1, 71 promile alkoholu v dechu. Dalším šetřením vyšlo najevo, že tento muž navíc řídil v době zákazu řízení. Magistrátem města Mostu mu byl vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od 10. 11. 2010 do 10. 9. 2012. Proto mu policisté kromě trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky sdělili podezření i z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny 10. ledna 2011   

vytisknout  e-mailem