Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Ledovka a nehody

LOUNY - Na zledovatělých silnicích jezdili řidiči většinou opatrně... 

Čtvrteční podvečerní náledí se naštěstí na Lounsku nepodepsalo pod zvýšený počet dopravních nehod. Policisté ten den vyjížděli k pěti dopravním nehodám, ale v pozdním odpoledni, kdy začalo pršet a na vozovkách se tvořilo náledí, nebyla žádná nehoda hlášena. Až krátce před osmou hodinou večer došlo k dopravní nehodě mezi dvěma osobními vozidly na silnici č. I/7, poblíž lounské vodárny. Řidič automobilu zn. Ford Mondeo chtěl předjet před ním jedoucí vozidlo a při manévru se čelně střetl s protijedoucím vozidlem zn. Peugeot 306. Při této nehodě utrpěly, dle předběžných informací, čtyři osoby lehčí zranění. Krátce po osmé večer došlo k další nehodě v Žatci. Řidič osobního automobilu nezvládl řízení a naboural do reklamní tabule. Tato kolize se obešla bez zraněných osob. Nehody jsou předmětem dalšího šetření dopravní policie. V pátek poránu byl na silnicích lounského okresu klid, dopravní policisté neměli hlášenou žádnou nehodu.

Podváděla s úvěrem

V říjnu minulého roku uzavřela 28letá žena prostřednictvím jistých prodejen v Podbořanech a v Žatci dvě smlouvy o úvěru s poškozenými společnostmi. První na nákup televizoru a notebooku v celkové hodnotě 24 221 Kč a druhou na nákup dvou notebooků v celkové hodnotě 27 978 Kč. V obou případech se při sjednávání smluv prokázala cizím občanským a řidičským průkazem. Oba tyto doklady byly odcizeny jisté ženě z osobního vozidla. Tímto jednáním se tedy dopustila podvodu, neboť ve smlouvě uvedla nepravdivé údaje. Za tyto skutky byla žena obviněna z trestného činu podvodu, za což jí hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.

S autem zmizely i drahé věci

Ze středy na čtvrtek zmizelo z parkoviště v Dukelské ulici v Podbořanech osobní motorové vozidlo zn. Ford Mondeo. V autě se nacházely hodnotné věci, které zloděj odcizil společně s vozidlem. Kromě odložené digitální kamery a fotoaparátu také lyžařské boty. Celková škoda, kterou svým jednáním poberta napáchal, byla odhadnuta na 221 000 Kč. Po vozidle i pachateli policie pátrá.

Uloupil mu telefon

Z trestného činu loupeže obvinil policejní komisař 17letého mladíka ze Žatce, který ve středu po poledni odcizil na tamním Žižkově náměstí o rok mladšímu chlapci mobilní telefon v hodnotě 1 400 Kč. Pomáhal mu v tom dosud neustanovený komplic, který poškozeného chytil zezadu za ruce, aby se nemohl bránit a uvedený aktér ho prohledal. Následně mu z kapsy kalhot odcizil mobilní telefon. Poškozený z ataku naštěstí vyvázl bez zranění. Obviněný mladík je vyšetřován na svobodě.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 7. ledna 2011

vytisknout  e-mailem