Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

„Obezřetnost se vyplatí“ i tento rok v Tachově

TACHOV – Celorepublikový projekt je zaměřený na minimalizování kapesních krádeží ve vybraných nákupních centrech.  

     V rámci celorepublikové informační kampaně s názvem „Obezřetnost se vyplatí“ se dnešního dne v tachovském supermarketu Albert uskutečnila akce, která byla zaměřená na prevenci kapesních krádeží. Právě na jejich vyšší riziko v předvánočním období policisté nakupující upozorňovali. Toto období a shon spojený s tím je totiž velkým lákadlem pro kapesní zloděje, kteří využívají nepozornosti zákazníků. Nejčastěji se jedná o situace, kdy zákazník nechá svoji tašku nebo kabelku odloženou bez dozoru v nákupním vozíku nebo v prodejním regále. Pro pachatele pak není nic snazšího, než se během krátké chvíle zmocnit celé kabelky či tašky, nebo z nich vzít peněženku, mobilní telefon či jiné věci. Stejně tak mohou pachatelé v nestřežené chvíli odcizit cenné věci z batohů, které nosí zákazníci na zádech, nebo z otevřených kabelek.
     Policisté proto doporučují, aby měli lidé zejména v nákupních centrech, kde dochází k velké kumulaci lidí, ale i v hromadných dopravních prostředcích své věci neustále pod kontrolou a aby byli ostražití.
     Při dnešní akci, na které se společnost AHOLD Czech Republic, a. s. podílí, rozdávali policisté zákazníkům informační letáky s radami, jak se kapesním krádežím vyvarovat a jak se chovat, pokud se obětí takového protiprávního jednání zákazník stane. Kromě letáku obdrželi oslovení nakupující také žetony do nákupních vozíků.

por. Bc. Dagmar Jiroušková
11. 12. 2014
Odkazy do noveho okna

"Obezřetnost se vyplatí"

"Obezřetnost se vyplatí" 

Detailní náhled

"Obezřetnost se vyplatí" - preventivní rady

"Obezřetnost se vyplatí" - preventivní r... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem