Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Neznámý pachatel přerušil výrobu podniku

PLZEŇ - Policisté mají k dispozici kamerový záznam, na kterém je podezřelý. Poznáte muže na fotografiích? 

     Policisté z obvodního oddělení policie Plzeň 2 provádějí šetření ve věci přerušení výroby podniku na adrese Písecká 30 v Plzni ve firmě Copo Central Europe. Neznámý pachatel dne 16. března 2023 v době od 20:47 hodin do 20:51 hodin přistoupil ke kulovému ventilu na dopouštění technologické vody do výroby, ventil uzavřel a odstavil tak výrobní linku. Dále v rozvodné skříni uzavřel hlavní plynový uzávěr, čímž odstavil výrobní linku od plynu a pak v elektrické rozvodové skříni vypnul všechny jističe. Tím odstavil výrobní linku a některé části budovy od elektrického proudu. Pak rozbil skleněnou krycí výplň požárního hlásiče a stiskl tlačítko požárního poplachu. V důsledku tříhodinové odstávky výroby způsobil neznámý pachatel firmě předběžnou škodu 88 700 korun.
Policisté mají k dispozici záznam z kamerového systému, na kterém je zachycena podezřelá osoba. Jedná se o muže štíhlé postavy, vysokého 175 až 185 centimetrů, ve věku 23 až 25 let, světlé pleti. Na sobě měl černou bundu s kapucí, světle modré džíny, světlou sportovní obuv značky New Balance.
     Muž na fotografiích se může sám přihlásit na lince 158 nebo obvodním oddělení Plzeň 2, stejně tak veřejnost, pokud někdo muže pozná a zná jeho totožnost, může své informace sdělit policistům přímo na obvodním oddělení policie Plzeň 2 nebo policistům na tísňové lince 158.

por. Mgr. Dagmar Brožová
29. března 2023

Muž se sám přihlásil na policii a byly s ním provedeny úkony trestního řízení. 

por. Mgr. Dagmar Brožová
4. dubna 2023

vytisknout  e-mailem