Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Nemá kolo ani peníze

VSETÍNSKO: Vsetínští kriminalisté řeší další podvod provedený prostřednictvím internetového obchodu.  

Devětadvacetiletý muž ze Zubří se rozhodl koupit kvalitní jízdní kolo. Hledal a na začátku letošního roku našel na internetu kolo dle svých představ. Nabídku internetového obchodu zabývajícím se prodejem jízdních kol využil a s prodejcem se začal domlouvat na koupi kola zn. Kuota Kuraro za cenu čtyřicet dva tisíc korun. Lákavá cena rozhodla, že v polovině ledna po emailové komunikaci s prodejcem zaslal částku i s poplatkem bance ve Velké Británii. Do dnešního dne se zboží nedočkal. Snažil se kontaktovat prodejce i přepravní společnost, ale odpověď žádná.
Tento scénář se v loňském roce opakoval hned třikrát. Jednalo se o koupě malotraktoru, motocyklu a traktoru, kdy nakupující zaslali několik desítek tisíc korun na účty v zahraničí a zboží se nedočkali.
Nákup přes internet nabízí mnoho výhod, i tak by měl být nakupující obezřetný. Zaslání peněz před obdržením zboží by měli lidé řádně promyslet a to i při menších částkách. Často jsou podvedeni při koupi mobilních telefonů nebo jiné elektroniky.

Tento případ šetříme jako trestný čin podvod, kdy pachateli hrozí až dva roky vězení.

5. března 2014, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem