Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Podvodníkovi poslal 90 000 korun

VSETÍNSKO: Pozor při internetovém obchodu! 

O téměř 90 tisíc korun přišel nedávno šedesátiletý muž z Valašskomeziříčska. Ten naletěl podvodníkovi v Anglii, který nabízel na internetu k prodeji traktor. Muž projevil o traktor zájem, poslal peníze na účet, ale traktor nemá.
 
Počátkem října objevil šedesátiletý muž na internetových stránkách inzerát nabízející traktor Zetor 7744 za necelých 81 000 korun. Muž měl o traktor zájem, proto požádal svoji dceru o mailovou komunikaci s prodejcem, který se představoval jako Čech žijící v Anglii. Dohodli se na ceně 87 000 korun včetně dopravy traktoru k novému majiteli do obce na Valašskomeziříčsku. Prodejce pak žádal zaslání peněz do 24 hodin na účet s tím, že traktor bude mít muž doma do deseti dnů. Po zaslání peněz se pokoušeli muž s dcerou dovolat na tel. číslo, které bylo u inzerátu uvedené, ovšem marně. Dcera poškozeného pak telefonovala do banky v Anglii, kde jí bylo řečeno, že peníze na účet skutečně dorazily, ale ještě ten den je někdo vybral a účet zrušil. Věc šetříme jako podvod, za který trestní zákon ukládá až pětiletý trest odnětí svobody.
 
Obdobně byl nedávno podveden i čtyřicetiletý muž z Hornolidčska, který si chtěl koncem září koupit motocykl BMW za 195 tisíc korun inzerovaný na internetových stránkách. Peníze poslal na účet v Německu, ale motorku nedostal. O několik desítek tisíc korun přišel i devětatřicetiletý muž ze Zubří, který poslal 61 tisíc korun na účet v Anglii. Malotraktor, který si hodlal pořídit, do dnešního dne nemá.
 
  
10. října 2013, por. Mgr. Lenka Javorková
 
 

vytisknout  e-mailem