Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nehoda motorkáře

NÁCHODSKO – Buďte opatrní! 

Letní teploty lákají milovníky jednostopých vozidel. Na královéhradeckých silnicích tak můžete v těchto dnech potkat velké množství motorkářů. V souvislosti s jejich zvýšeným pohybem však vzrůstá počet dopravních nehod. K poslední nehodě motocyklisty s tragickým koncem došlo v královéhradeckém kraji v pondělí 21.8.2023.

Při těchto nehodách hraje často hlavní roli rychlost, kvůli které nejsou schopni včas zareagovat a dále pak nedání přednosti v jízdě. Výjimky nejsou ani jízda bez přilby či pod vlivem alkoholu a jiných omamných látek.

K jedné z posledních nehod motocyklistů došlo v úterý 22.8.2023 ve večerních hodinách na silnici III. třídy v obci Spy. Při ní řidič motocyklu jedoucí ve směru od Nového Města nad Metují na Dobrušku zřejmě vlivem nepřizpůsobení rychlosti vyjel svým motocyklem mimo vozovku, kde narazil do stromu. Následně došlo k pádu motorkáře a odražení motocyklu zpět na silnici. Řidič byl předán do péče lékařů. Škoda byla předběžně odhadnuta na 60 tisíc korun.

Při prevenci je největší důraz kladen na věnování pozornosti při jízdě, přizpůsobení jízdy stavu komunikace, předepsanou výstroj a vybavení všemi předepsanými bezpečnostními prvky. Základem je však ohleduplnost a včasné předvídání situace všech účastníků silničního provozu. To je nejdůležitější faktor ke snížení rizika nehod s účastí motocyklistů.

por. Mgr. Lucie Konečná
23.8.2023, 11:00hod.

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem